POC komt weer met een nieuwe fietsbril. Ditmaal betreft het een lichtgewicht, want de Elicit Clarity weegt slechts 23 gram en is daarmee de lichtste bril ooit van het Zweedse merk.

Volgens POC is de Elicit Clarity duurzamer, stijver en comfortabeler. “We weten dat het gewicht van een bril belangrijk is, dus hebben we onszelf uitgedaagd om de lichtste POC-bril te produceren, gecombineerd met een grote, moderne lens om aan alle wensen te voldoen. De simpelste manier om gewicht te besparen is om de lens smaller te maken, maar daarmee voldoen we niet aan de hedendaagse eisen: een bril mag wel wat groter zijn. Daarom bestaat de Elicit uit veel technisch verfijnde snufjes en innovaties.”

Volgens Mitch Docker, renner van EF Education First, is het gewicht van de Elicit ‘extraordinair’. “Ik heb amper het gevoel dat ik een bril draag. Ik ben fan van grote lenzen en heb de Elicity in bijna alle weersomstandigheden wel gebruikt, inclusief mijn laatste koers: Parijs-Roubaix. De bril hield goed stand onder zware omstandigheden.”

Mocht je de POC Ventral Lite-helm combineren met de Elicit Clarity-bril kom je amper boven de 200 gram uit. Knap, aangezien veel helmen überhaupt al niet onder de 200 gram duiken. Dat komt grotendeels door de (biologische) brilpootjes van grilamid; licht, duurzaam en sterk (hergebruikt) materiaal.

In het voorjaar van 2022 is de bril verkrijgbaar. Het frame komt uit in zes verschillende kleuren, de lens in drie smaken. De adviesprijs bedraagt €239. Bekijk hieronder de verschillende uitvoeringen.