Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk, zo ook bij het maken van fietsbrillen. Rudy Project heeft het thermoplastische grilamid TR90 daarom ingeruild voor Rilsar Clear, oorspronkelijke olie. Bij de nieuwe Deltabeat is er gebruik gemaakt van deze duurzame oplossing.

Rudy Project komt om de zoveel tijd weer met een nieuwe bril of helm op de proppen. Stilzitten is niks voor de Italianen, dus blijven ze doorontwikkelen met deze Deltabeat dus als nieuwste pronkstuk. Het betreft een ‘normale’ bril en dat is in de tijd waar de Oakley Sutro’s, grote POC’s en 100%-brillen hoogtij vieren wel even lekker. Een gewone fietsbril dus, ook geschikt voor andere sporten, zo zegt Rudy Project zelf.

Rudy Project Spinshield

Lees ook

Getest: Rudy Project Spinshield, lekker groot en opvallend

Het opvallendste is dus dat het frame is gemaakt van Rilsar Clear, een duurzame biobased polyamide. Het zit zo: de bonen van de wonderboom uit de regio Gujarat in India (geen grap) worden geplet en daaruit ontstaat ricinusolie. Uiteindelijk maken ze er een polymeer van. Licht, flexibel en makkelijk verwerkbaar. Daarmee is Rilsar Clear perfect voor sportgebruik en is Rudy Project lekker duurzaam bezig. Een bril die nog duurzamer is ga je volgens Rudy Project zelfs niet vinden.

De Deltabeat heeft een verstelbaar neusstuk en sneetjes in de lens om een condensvorming te voorkomen. De 31 gram wegende bril is voor zowel fietsers als hardlopers geschikt en komt uit met een RB Optics en ImpactX-lens. De kleuruitvoeringen van het frame: zwart, blauw, oranje en grijs. Meer informatie check je hier.

Bekijk hieronder foto’s van de vier uitvoeringen. 

Rudy Project Deltabeat Rudy Project Deltabeat Rudy Project Deltabeat Rudy Project Deltabeat Rudy Project Deltabeat