Altijd al eens met een (ex-)prof op pad gewild? Die jou de mooiste paadjes in zijn of haar favoriete regio laat zien? Vanaf nu kan dat. Bezige bij Bram Tankink lanceert namelijk het nieuwe platform Ridemeister. Een plek waar (voorlopig, want groeiend) 19 ex-profs te boeken zijn voor unieke fietservaringen voor particulieren. Solo of in groepen van maximaal 7 personen. Volledig op maat en met de garantie van de beste fietservaring op locatie.

De oud-professionals komen uit Nederland en België en zijn in te zetten op diverse locaties. Ze tonen je de mooiste routes in hun favoriete gebied en zijn zelf wegkapitein en knecht ineen. Ridemeister is vanaf september beschikbaar in
de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Nepal en Kenia. Het platform biedt nu al meer dan 30 regio’s in 13 landen aan in de disciplines road, gravel, mountainbike en beach.

“We zien (ook) in het fietsen een nieuwe klantbehoefte ontstaan, waarbij personalisatie en unieke ervaringen centraal staan. Op maat, intiem en exclusief. Exact daar wil ridemeister op inspelen”, aldus Bram Tankink. “Wij geloven dat de beste en leukste ervaring om ergens in de wereld te gaan fietsen samen met een lokale expert is. Een pro met ervaring en expertise, die de mooiste wegen in de regio kent en je ook kan vertellen wat er naast de fiets allemaal te beleven is. Een platform dat dit zo eenvoudig en toegankelijk aanbiedt was er nog niet”.

Ridemeister start met 19 Nederlandse en Belgische oud-professionals uit de World Tour, waaronder Bram zelf. Doel is om al snel meer professionals uit Europa en daarbuiten toe te voegen. Ook gaat het platform op termijn lokale experts met een bewezen ‘ride record’ toevoegen. Deze ‘local heroes’ zijn net als de pro’s ook echte ridemeisters en horen op het platform thuis. “Het doel is om wereldwijd unieke fietsavonturen toegankelijk te maken en fietsliefhebbers eenvoudig met een persoonlijke ridemeister te verbinden”, aldus Bram.

Founders Bart ten Tije en Bram Tankink

Volgens bedenker van Ridemeister, Bart ten Tije, is dat precies de kern van het platform.“Ridemeister wil de expertise van de absolute pro’s overal ter wereld en voor iedereen makkelijk toegankelijk maken. Tegelijkertijd biedt het platform voor ex-professionals eenvoudig toegang tot een grote groep wielerfans en opent het ook voor hen nieuwe netwerken. Ik ben trots dat we met zulke aansprekende ridemeisters beginnen; onder oud-profs wordt het concept heel goed ontvangen”, aldus Ten Tije.

Het platform start met Bram Tankink, Stef Clement, Lars Boom, Karsten Kroon, Thomas Dekker, Maarten Tjallingii, Iris Slappendel, Lucy van der Haar, Michel Kreder, Paul Martens, Roos Hoogeboom, Belle de Gast, Rick Flens, Dennis van Winden, Serge Pauwels, Nikolas Maes, Stijn Vandenbergh, Ine Beyen en Jolien D’hoore.

Vanaf vandaag kunnen de eerste ridemeisters geboekt worden. Meer informatie vind je op www.ridemeister.cc en @ridemeistercc.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.