Net als de vorige gave edities van de Grenspalenklassieker was de editie in Limburg al geruime tijd uitverkocht. Maar met goedkeuring van de gemeente, mogen zij nu met wat extra deelnemers van start. Op zaterdag 2 oktober kan jij er dus nog bij zijn!

Het kan je haast niet ontgaan zijn als Fiets-volger of als je de heren Bram Tankink en Jos van Emden volgt dat zij een obsessie hebben met de grenspalen die de scheidslijn tussen Nederland en België aangeven. In 2020 zorgden zij voor vele vrolijke foto’s met steeds weer een andere grenspaal. Dit resulteerde uiteindelijk al in drie edities van hun evenement de Grenspalenklassieker die dit jaar hebben konden plaatsvinden.

De editie in Zeeland was de eerste (youtube.com/watch?v=oJ1dMYSlGSY), gevolgd door de editie in Noord-Brabant (youtube.com/watch?v=d7hXDx0HeoM) en de Xtreme editie van maar liefst 500km.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Editie Limburg

Voor 2021 staat alleen nog de editie van Limburg op het programma. De start van deze editie is in Vaals daar waar hoog boven Nederland grenspaal nummer 1 uittoornt! Je hebt bij deze editie weer de mogelijkheid uit twee route over de weg en over gravel van 80 en 120 kilometer. De gravelroutes zijn af en toe lekker technisch, zo ondervonden wij zelf toen we een testrit reden met Bram en eigenaar van het evenement Bjorn. De gravelroutes zijn alleen geschikt voor de gravelbike of MTB.

Wat zit er bij de toertocht inbegrepen?
Bij de start krijg je een lekkere bak koffie en een vlaai, op voorhand ontvang je een GPX-file waarmee je de route kunt rijden en is er technische en medische support aanwezig. De bevoorrading wordt voorzien door Jumbo en Vifit en bij de finish ontvang je een leuk gevulde goodiebag, pasta en een lekker biertje!

Jos en Bram zullen beide aanwezig zijn en wellicht vang je nog een glimp op van Tom Dumolin. Tom heeft namelijk zijn eigen evenement, ‘Tour de Dumoulin’, op zondag 3 oktober. Georganiseerd door dezelfde organisatie als de Grenspalenklassieker. Oh, mocht je met beide evenementen meedoen, op vertoon van je startbewijs maak je kans op een gesigneerd Jumbo-Visma shirt en andere leuke prijzen!

Wij zijn aanwezig, jij ook?! Ga naar https://www.grenspalenklassieker.nl/limburg/ en schrijf je snel in, want de extra startbewijzen zullen snel uitverkocht zijn!