Vorige week werden de nieuwe Shimano Dura-Ace Di2 en Ultegra Di2 12-speed groepen geïntroduceerd. Trek gaat hun SL 7, SLR 7 en SLR 9 modellen van de Madone, Domane en Émonda als één van de eerste fietsmerken met deze groepsets uitrusten. Trek heeft bewust gewacht met het introduceren van deze modellen om direct na de lancering van Shimano de nieuwe performance modellen te kunnen aankondigen. De verwachting is dat de komende weken al de eerste fietsen met de nieuwe Dura-Ace Di2 en Ultegra Di2 12-speed groepen uitgeleverd worden aan Trek dealers.

Alle fietsen komen in verschillende kleurstellingen en worden uitgerust met componenten uit de eigen Bontrager stal. Zo zit er in de Madone SLR 9 een heel fraai setje Aeolus RSL 51 wielen. De lichte Émonda klimfiets doet het met dezelfde velgen, maar dan in 37mm hoogte. Ook banden, zadels, sturen etc zijn van Bontrager. Mocht je de fiets echt helemaal eigen willen maken dan kun je kiezen voor een Project One uitvoering.

Project One

Het Project One Custom programma van Trek vormt een belangrijke schakel in het lanceren van de nieuwe Dura-Ace Di2 en Ultegra Di2 groepen. Naast de vier tot vijf kleuren die direct verkrijgbaar zijn is er ook de mogelijkheid om je eigen fiets helemaal zelf samen te stellen. De nieuwe Dura-Ace Di2 en Ultegra Di2 groepen zijn ook per direct beschikbaar in het Project One programma. Project One voorziet in de behoefte om de specificaties van je fiets direct naar wens aan te passen en samen te stellen met je lokale dealer. Op deze wijze kun je de fiets direct, naar aanleiding van je fietsmeting, maat-specifiek opbouwen. Kies de juiste groepset en wielen, maar ook accessoires zoals banden, zadel of bidonhouder.

Prijzen

Madone SLR 9, Dura-Ace, € 13.499
Madone SLR 7, Ultegra, € 9.999
Madone SL 7, Ultegra, € 6.999

Emonda SLR 9, Dura-Ace, € 11.999
Emonda SLR 7, Ultegra, € 8.699
Emonda SL 7, Ultegra, € 5.999

Domane SLR 9, Dura-Ace, € 11.999
Domane SLR 7, Ultegra, € 9.999

Meer info op: trekbikes.com/nl/nl_NL/performance-road-bikes/