Duur, duurder, duurst. Het kan niet gek genoeg. Nu staat Decathlon en het bijbehorende merk Rockrider er om bekend dat ze betaalbare producten maken. De vraag is altijd alleen: hoeveel lever je in op kwaliteit en loont het de moeite? Is goedkoop duurkoop of ‘moet je het hebben’?

Onlangs hebben we de Rockrider XC900 getest. Een sportieve carbon hardtail die qua prijs/kwaliteit haast onverslaanbaar is. Enorm degelijke componenten, prima stijfheid en wendbaarheid. Oke, je koopt een fiets zonder emotie, zonder ‘eigen’ stempel. Maar wel een fiets die logisch geprijsd is. Een fiets waar de prijs van te rechtvaardigen is en waarbij je waar voor je geld krijgt. Samen met de fiets kregen we ook deze kledingset van Rockrider. Het ‘ST 100’ shirt en de ‘All mountain V2 C3’ korte broek. Een set die samen precies 50 euro moet kosten. Jep, een setje nieuwe kleding voor minder geld dan dat een Troy Lee of POC-shirt kost.

ST 100 Shirt

Te koop in slechts één kleur en 5 maten (S t/m XL). Het shirt met lange mouwen valt redelijk strak/racy. Geen super baggy downhill stiel. Prima geschikt voor casual XC-ritten of wanneer je een rugzak draagt tijdens lange dagtochten.

De lengte van het shirt is ‘normaal’, de mouwen zijn vrij lang. Prettig. Verder zijn er weinig bijzonderheden te melden. Buiten dat het heerlijk zit, zeker voor een shirt in deze prijsklasse. Als laatste mogen we niet onvermeld laten dat je aan de zijkant een klein ritszakje vindt. Een zakje dat binnenstebuiten gekeerd kan worden zodat je shirt netjes opgevouwen en verpakt in de tas kan. Slim!

Rockrider ST 100
€14,99

Rockrider All Mountain V2 C3

De bijbehorende broek is verkrijgbaar in zes maten tot 3XL, altijd in het zwart. De broek kenmerkt zich door zijn hoge en stevige heupband. Dubbele drukknoppen aan de voorkant en kleine rits. Dit ‘systeem’ is net wat anders dan anders, maar werkt verrassend goed. Sterker nog, het is één van de weinige broeken die ik tijdens het fietsen draag en nooit, maar dan ook nooit afzakt. Ideaal!

De pasvorm is net als het shirt racy. XC style. Je voelt je binnen no-time Manuel Fumic of Fontana. Veel stiksels zijn maar enkel gestikt en dat komt de levensduur niet ten goede. De plaatsing van de zakken, met makkelijk te openen rits werkt fijn, net als de verstevigde en duurzame achterkant.

Rockrider All Mountain V2 C3
€34,99

We testen en proberen kleding van allerlei merken. En ja, we snappen ook wel dat wanneer je talloze winkels hebt wereldwijd en slechts één shirt in één kleur aanbiedt je groot kunt inkopen en zo de prijs kan drukken. Maar hé, de kwaliteit levert er amper op in en het spul zit hartstikke lekker. Fiets je normaal in lycra en wil je eens een ‘losser’ setje voor erbij? Doen! Rijd je nooit in een strak pak? Ook doen. Je kunt er nauwelijks een miskoop aan doen. Wij zijn fan.