Dat kan nu. Bij Vittoria. In mei 2021 trad de Nederlandse fietsbandenfabrikant A. Dugast toe tot de Vittoria Group. Om deze samenwerking te vieren, presenteren Vittoria en A. Dugast een Limited-edition Vittoria.

L’Eroica

Katoen. Daar is het om te doen. Beide fabrikanetn zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van ‘cotton’ banden. Nu hebben ze deze nieuwe band. In beperkte oplage, gewijd aan het vintage wielerevent L’Eroica en al zijn liefhebbers. Een met de hand gemaakte allround band met het diamanten loopvlak van de bekende Vittoria Corsa CX gekoppeld aan de A. Dugast “Flying Doctor” katoen. Inclusief neopreen coating. De band is alleen verkrijgbaar in een breedte van 25 mm voor extra comfort en een lagere rolweerstand.

118

Alleen paar te koop voor € 230,-. Prijzig? ja, maar… Deze banden zijn er in beperkte oplage; er worden er 118 stuks geproduceerd.  Ze zijn 100% met de hand gemaakt door A. Dugast bandenmakers in hun werkplaats in Nederland. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals hoogwaardig katoen, natuurrubber en natuurlatex. De banden zullen genummerd worden en je kunt je eigen initialen laten toevoegen. Ze zullen geleverd worden in een speciale etenszakje! http://www.vittoria.com