Tijdens outdoor activiteiten is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Je kunt natuurlijk een flinke fles water in een rugzak stoppen, maar dan moet je wel elke keer stoppen om iets te drinken. Dit resulteert er vaak in dat je toch wat minder drinkt dan goed zou zijn. Met een goede drinkrugzak over waterzak rugzak kun je gewoon doorgaan met wandelen, hiken of hardlopen en rechtstreeks uit je waterzak drinken via een slangetje. Maar hoe kies je de beste waterzak rugzak? In dit artikel vertellen we je precies waar je op moet letten om de beste drinkrugzak te kiezen. Ook hebben we onze eigen favoriete waterzak rugzakken voor je op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave

Top 10 beste rugzakken met waterzak

1. CamelBak Octane Dart Drinkrugzak – Zwart

CamelBak Octane Dart Drinkrugzak - Zwart

De beste drinkrugzak van dit moment is de CamelBak Octane Dart waterzak rugzak. Hij is met slechts 200 gram zeer licht van gewicht en perfect voor hardlopen en wandelen, maar ook voor bijvoorbeeld mountainbiken. De waterzak rugzak is gemaakt van 70D Nylon Ripstop en kan prima tegen een stootje. 

De drinkrugzak heeft een totale inhoud van 4,5 liter en je kunt er een waterzak van 1,5 liter in kwijt. De overige ruimte is handig voor wat extra spulletjes, iets te eten en een vest of extra t-shirt. Het is een comfortabele waterzak rugzak met mesh schouderbanden en padding voor goede ventilatie en drukverdeling. Het borstriempje houdt hem goed op z’n plaats als je hardloopt of mountainbiket.

Je kunt deze waterzak rugzak bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 21 juli 2021 17:41

2. Evadict Drinkrugzak voor Trail Liter – Drinkrugzak Waterzak

Evadict Drinkrugzak voor Trail Liter - Drinkrugzak Waterzak

Deze waterzak rugzak van Decathlon is de beste drinkrugzak onder de 20 euro. Hij heeft een inhoud van 5 liter en is voorzien van verschillende handige opbergvakjes voor sleutels, smartphone, regenkleding, windjack en etenswaren. Uiteraard heeft de rugzak ook ruimte voor een waterzak van 1 liter. Hij is speciaal ontworpen voor trailrunning, maar hij is ook heel geschikt voor wandelen, hiken en mountainbiken.

Het rugpand is gemaakt van comfortabel molton, waardoor de drinkrugzak zich vormt naar je rug. Verder is hij eenvoudig op maat te maken en hangt hij stabiel. Hierdoor draagt hij erg comfortabel en zit hij niet in de weg bij allerlei bewegingen.

Je kunt deze waterzak rugzak bij de volgende webshops bestellen

3. Thule UpTake Bike Hydration Drinkrugzak – 8 liter – Blue

Thule UpTake Bike Hydration Drinkrugzak - 8 liter - Blue

De Thule UpTake drinkrugzak is wat groter dan de hierboven genoemde drinkrugzakken. Hij heeft een totale inhoud van 8 liter en je kunt er een waterzak van 2,5 liter in kwijt. Hierdoor is deze waterzak rugzak geschikt voor langere ritten of tochten. Hij is speciaal ontworpen voor op de fiets, maar kan ook prima gebruikt worden voor wandeltochten. Je kunt er heel wat spulletjes, eten en wat dunne extra kleding in kwijt.

Door het ventilerende rugpaneel draagt de Thule waterzak rugzak comfortabel en wordt je rug minder nat van het zweet. Dankzij de reflecterende elementen en de achterlicht bevestiging draagt de drinkrugzak ook bij aan je veiligheid in het donker.

Je kunt deze waterzak rugzak bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 21 juli 2021 17:41

Waarom een waterzak rugzak?

Een waterzak rugzak of drinkrugzak is een rugzak die speciaal ontworpen is om rechtstreeks uit een waterzak te kunnen drinken. Je hoeft de rugzak niet van je rug te halen, maar kunt tijdens het wandelen, hiken of