Het schiereiland Istrië is een populaire vakantiebestemming onder zowel jongeren, gezinnen als ouderen. Zijn pittoreske dorpjes, prachtige stranden, gemoedelijke sfeer en talloze historische bezienswaardigheden, zorgen namelijk voor de perfecte vibe.

Maar ook herbergt Istrië indrukwekkende natuurlijke wonderen. Spectaculaire watervallen, botanische tuinen, beschermde natuurparken en afgelegen baaien maken het tot een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. Behoor jij ook tot deze groep? Bekijk dan snel de volgende mooiste natuurlocaties in Istrië:

Brijuni Nationaal Park

Brijuni Nationaal Park

Met zijn 14 eilanden wordt dit Nationaal Park beschouwd als een van de mooiste archipels in de Middellandse Zee. Je kunt hier genieten van tientallen archeologische vindplaatsen, inheemse planten, eeuwenoude bossen en mediterrane vegetatie. Er liggen bovendien talloze