Met een opblaasbare zitzak heb je altijd en overal een comfortabele zit- (of lig)plek voorhanden. De bekendste opblaasbare zitzak is de Fatboy Lamzac, maar er zijn ook andere comfortabele zitzakken verkrijgbaar. Maar hoe weet je wat de beste opblaasbare zitzak is? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en vertellen je in dit artikel waar je op moet letten om de beste opblaasbare zitzak te vinden. Ook hebben we onze favoriete lucht zitzakken en opblaasbare zitzakken voor je op een rijtje gezet in een top 10.

Table Of Contents

Top 10

1. Fatboy Lamzac Lucht zitzak 3.0 Dark Blue

Fatboy Lamzac Lucht zitzak 3.0 Dark Blue

De beste opblaasbare zitzak van dit moment is wat ons betreft de Fatboy Lamzac 3.0. De eerste Lamzac kwam in 2016 op de markt en werd meteen een enorme hype; iedereen wilde een Lamzac! Doordat de ontwerper de enorme vraag niet aankon, werd Lamzac al snel overgenomen door Fatboy. Sindsdien is het assortiment uitgebreid en dit is dan ook al de 3e versie van de originele Lamzac. En hoewel er inmiddels meerdere dupes van de Lamzac te koop zijn, kunnen ze qua kwaliteit niet op tegen het origineel.

Je blaast de Lamzac zitzak in slechts een paar seconden op door met de grote opening lucht te ‘vangen’. Je hebt dus geen pomp nodig en het is ook geen crime om de lucht er weer uit te krijgen als je hem wilt opbergen. De lamzac 3.0 is gemaakt van duurzame, UV-bestendige polyester ripstop en oersterk. Daarbij is hij 15% lichter dan zijn voorganger, waardoor hij nog makkelijker mee te nemen is. Ook krijg je er een handige draagtas bij en is hij verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. De Lamzac 3.0 is tot slot 2 meter lang, weegt 850 gram en kan een gewicht van 200 kg dragen.

Je kunt deze zitzak bij de volgende webshops bestellen

2. Fatboy Lamzac O Opblaasbare zitzak stoel Roze

Fatboy Lamzac O Opblaasbare zitzak stoel Roze

De Fatboy Lamzac O maakt gebruik van hetzelfde principe als de originele Fatboy Lamzac. Je houdt de opening goed open, zwaait de Lamzac O een paar in een horizontale lijn door de lucht en sluit de opening. De sluiting rol je op, klik je vast en chillen maar. Deze opblaasbare zitzak zit namelijk heerlijk.

 De nieuwste Lamzac O is net als de Lamzac 3.0 gemaakt van polyester ripstop. De stof is kleurvast en verkleurt dus niet door UV-stralen. Daarnaast is hij water- en vlekbestendig dankzij de waterproof coating. Je kunt de Lamzac O in verschillende hippe kleuren krijgen – zoals perzik, petrol en roze – en belasten met een gewicht tot wel 150 kg. De Lamzac O zelf weegt minder dan een kilo.

Je kunt deze zitzak bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 8 juli 2021 13:07

3. Drop & sit zitzak

Drop & sit zitzak

Ook de Drop & sit zitzak is een heerlijke opblaasbare zitzak. Hij werkt met hetzelfde principe als de Lamzac, maar heeft een iets andere vorm. Deze zitzak heeft namelijk een diepe zit en een comfortabele rugleuning. Ook kun je de zitting voorzien van een overtrek waardoor hij nog lekkerder zit. De overtrek is van polyester en brengt een lange levensduur met zich mee.

Deze prima zitzak kun je zowel binnen als buiten gebruiken; erg handig wat ons betreft. Dankzij de forse afmetingen geniet je hoe dan ook van veel zitgemak!

Je kunt deze zitzak bij de volgende webshops bestellen

Waarom een opblaasbare zitzak

Een opblaasbare zitzak is heel compact mee te nemen en is doorgaans ook nog eens licht van gewicht. Dit maakt een opblaasbare zitzak perfect om mee te nemen op vakantie, naar het strand of naar het park. Je hebt in een handomdraai een comfortabele relax plek, ongeacht de plek waar je bent.

Een ander voordeel van veel opblaasbare zitzakken is het gemak waarmee je ze vult met lucht. Opblaasbare zitzakken als de Fatboy en Trono hoef je alleen maar even horizontaal door de lucht te halen om ze op te blazen. 

Waar je op moet letten om de beste opblaasbare zitzak te vinden

Om de beste opblaasbare zitzak te vinden, raden we je aan om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Formaat

Let bij je zoektocht naar de beste opblaasbare zitzak goed op het formaat. Zeker de opblaasbare zitzakken die zijn gebaseerd op de Fatboy Lamzac kunnen erg verschillen qua afmetingen. Zo’n opblaasbare zitzak kost misschien de helft van de Fatboy Lamzac, maar is misschien ook maar half zo groot. Als je met z’n tweeën op een opblaasbare zitzak wilt zitten of liggen, is de Fatboy Lamzac L of XXXL ideaal. 

Draagkracht

Hou ook rekening met de draagkracht. Je zit er natuurlijk niet op de wachten dat de opblaasbare zitzak uit elkaar knapt als je er lekker in ploft. De grotere merken – zoals Fatboy, Trono en Outwell – zijn doorgaans wel voorzien op een groter gewicht. De Lamzac L en XXXL kunnen zelfs een gewicht tot 200 kg aan. 

Zitzak beste

Makkelijk mee te nemen

Als je de opblaasbare zitzak meeneemt op vakantie, het strand of het park, is het handig als de zitzak niet al te zwaar is. Ook een handige draagtas komt hierbij goed van pas. De Fatboy Lamzac modellen worden bijvoorbeeld met een draagzakje geleverd.

Kwaliteit

Wees ook kritisch op de kwaliteit. Een opblaasbare zitzak moet van een hele sterke stof gemaakt zijn en goed in elkaar zitten om optimaal gebruikt te kunnen worden. De stof mag niet te dun zijn en de opblaasbare zitzak moet goed afgewerkt zijn. 

Samenvatting

Een opblaasbare zitzak is ideaal voor op de camping, het strand of gewoon lekker in de tuin. Hij neemt opgevouwen vaak maar weinig ruimte in en is gemakkelijk op te blazen. Bij het vinden van de beste opblaasbare zitzak is het belangrijk om goed te letten op het formaat en de draagkracht. Er zijn hele kleine opblaasbare zitzakken te krijgen, maar ook enorm grote. Let verder op de kwaliteit en het gemak van vervoeren. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste opblaasbare zitzak hebt gevonden.