Wie graag gaat kamperen, heeft ook goede campingstoelen nodig. Campingstoelen zijn er in heel veel soorten en maten. Je hebt de luxe standenstoel, de old-skool klapstoel voor op de camping, maar ook de relaxstoel en de klassieke vouwstoel. Wat de beste campingstoel is voor jouw volgende kampeertrip hangt er onder andere vanaf op welke momenten je de campingstoel gaat gebruiken en wat je budget is. De prijzen van campingstoelen lopen namelijk ook behoorlijk uiteen. Om je te helpen kiezen, vertellen we je in dit artikel waar je op moet letten om zelf de beste campingstoel te vinden. Ook hebben we onze eigen favoriete kampeerstoelen voor op een rijtje gezet.

Table Of Contents

Top 10

1. Crespo Standenstoel – AP-237 Air-Deluxe – Zwart

Crespo Standenstoel - AP-237 Air-Deluxe - Zwart

De beste campingstoel van dit moment is volgens ons de Crespo standenstoel. Deze luxe kampeerstoel heeft een comfortabele diepe zit en hoge rugleuning die je in maar liefst 7 verschillende standen kunt zetten. De stof is voorzien van een zachte, luchtdoorlatende padding en loopt helemaal om het frame heen. Hierdoor zit de stoel heerlijk, maar wordt hij niet snel te warm. Daarbij heeft hij een brede en diepe zit, waardoor je benen goed ondersteund worden.

De Crespo campingstoel is van de allerhoogste kwaliteit en is voorzien van het TÜV keurmerk. Tot slot neemt hij weinig ruimte in beslag tijdens het vervoer, doordat hij zeer plat is op te vouwen. Hij is dan slechts 7,5 cm dik. Hij is geschikt voor een gewicht tot 140 kg.

Je kunt deze campingstoel bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 8 juli 2021 13:35

2. Abbey Camp Relaxstoel – Grijs – Antraciet

Abbey Camp Relaxstoel - Grijs - Antraciet

Een andere hele fijne campingstoel is de Abbey Camp relaxstoel. Deze relaxstoel voor op de camping is voorzien van een sterke, maar luchtige stof die met elastisch koord aan het frame bevestigd is. Hierdoor vormt de stof zich goed naar je lichaam en zit je heel comfortabel. De hoge rugleuning geeft daarbij voldoende steun en kan – net als de voetensteun – in een ruime hoek versteld worden. Hierdoor kun je heerlijk achterover liggen met je voeten in de lucht.

Toch kun je er ook prima rechtop op zitten en zorgt het bijgeleverde hoofdsteuntje voor extra comfort. De campingstoel met voetensteun heeft een draagvermogen van 125 kg.

Je kunt deze campingstoel bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 8 juli 2021 13:35

3. Outwell Catamarca Opvouwbare Campingstoel – XL – Groen

Outwell Catamarca Opvouwbare Campingstoel - XL - Groen

De Outwell Catamarca is wat ons betreft die beste campingstoel die opvouwbaar is. Deze sterke opvouwbare campingstoel is extra groot en extra sterk. Daarbij zit hij ook nog comfortabel en valt de prijs heel erg mee. Het frame is gemaakt van gepoedercoat staal en de zitting en leuningen zijn gemaakt van een sterke polyester stof.

In beide leuningen is een bekerhouder voorzien, zodat je je drankje meteen voor het grijpen hebt. Daarbij is de Outwell Catamarca vouwbare campingstoel compact op te bergen en wordt hij geleverd met een handige draagtas. De maximale draagkracht van de campingstoel is 150 kg.

Je kunt deze campingstoel bij de volgende webshops bestellen

4. Lafuma Maxi Pop UP XL – Vlinderstoel – Opvouwbaar

Lafuma Maxi Pop UP XL - Vlinderstoel - Opvouwbaar

De Lafuma Maxi Pop Up Vlinderstoel is wat ons betreft de meest stijlvolle campingstoel. Deze vlinderstoel is ook verkrijgbaar in een kleinere maat, maar dit grote exemplaar zit nóg comfortabeler. Je kunt er lekker in hangen of breeduit zitten, wat je maar wilt. Het sterke stalen frame is aan elkaar verbonden met ultrasterke gepatenteerde elastomeer verbindingen.

Het design is subtiel, maar ontzettend handig in gebruik. Je kunt de camping vlinderstoel eenvoudig in elkaar klappen en compact opbergen of vervoeren. Deze 

Je kunt deze campingstoel bij de volgende webshops bestellen

5. Bo-Camp Campingstoel – Copa Rio – Classic – Forest

Bo-Camp Campingstoel - Copa Rio - Classic - Forest

Als je op zoek bent naar de beste klapstoel voor op de camping, is de Bo-Camp Copa Rio een hele goede keuze. Deze compacte klapstoel voor op de camping is gemaakt van een sterke 600 denier nylon stof in twee kleuren op een lichtgewicht aluminium frame. Ingeklapt is hij slechts 7 cm dik en 65 x 55 cm hoog en breed. Hierdoor is hij gemakkelijk mee te nemen en neemt hij weinig ruimte in beslag.

Dankzij een safety-lock systeem kan de camping klapstoel niet zomaar inklappen en zit je zonder zorgen. De maximale belasting van de campingstoel is 100 kg.

Je kunt deze campingstoel bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 8 juli 2021 13:35

Waarom goede campingstoelen belangrijk zijn

De meeste mensen gaan op vakantie om te ontspannen en even helemaal tot rust te komen. Dat lukt vaak een stuk beter als je comfortabel kunt zitten. Natuurlijk red je je ook wel met een iets minder comfortabele campingstoel, maar uitrusten gaat altijd beter als je goed zit. Daarbij krijgen campingstoelen vaak flink wat te verduren; ze worden vaak in- en uitgeklapt en tussen allerlei spullen achterin de kofferbak of in de caravan vervoerd. Het is niet bepaald rustgevend als je op de eerste dag van je vakantie al tot de ontdekking komt dat je campingstoel uit elkaar valt. Goede campingstoelen zijn degelijk en kunnen tegen een stootje.

Soorten campingstoelen

Er zijn een heleboel verschillende campingstoelen verkrijgbaar. Van camping klapstoeltjes en opvouwbare campingstoelen tot uiterst comfortabele relaxstoelen voor op de camping. Hieronder hebben we de meest voorkomende soorten campingstoelen voor je op een rijtje gezet.

Klapstoel

Een camping klapstoel – zoals de Bo-Camp Campingstoel – is tegenwoordig behoorlijk old-skool, maar wordt door veel kampeerders nog steeds enorm gewaardeerd. Het is een eenvoudig systeem en je hebt maar één zitpositie, maar ze zitten vaak best comfortabel. Doordat er stof om een frame gespannen is, veert de zitting een beetje mee en vormt hij zich naar de lichaam. Let er wel op dat camping klapstoeltjes vanzelf in kunnen klappen. Je kunt het beste campingstoelen kiezen met een vergrendeling om dit te voorkomen.

Standenstoel

De beste campingstoelen zijn over het algemeen standenstoelen. Deze luxe campingstoelen kunnen in verschillende standen gezet worden, waardoor je zowel rechtop aan tafel kunt zitten als achterovergeleund van het zonnetje kunt genieten. Ze zijn dan ook veelzijdig in gebruik en zitten doorgaans erg comfortabel. Een goede standenstoel – zoals de Crespo Standenstoel is daarbij ook compact in te klappen.

Relaxstoel

De camping relaxstoel lijkt een beetje op een standenstoel, maar is minder geschikt voor gebruik aan tafel, doordat je je voeten niet onder je stoel kwijtkunt. Relaxstoelen voor op de camping zijn namelijk voorzien van een geïntegreerde voetsteun. Wanneer je achterover leunt, komt de voetsteun omhoog. Een campingstoel met voetsteun is perfect om lekker te ontspannen, maar kan ook goed rechtop gebruikt worden.

Vouwstoel

Ook de opvouwbare campingstoel – zoals de Outwell Catamarca – gaat al lang mee. Deze handige campingstoeltjes zijn dankzij het vernuftige frame gemakkelijk in elkaar te vouwen en compact mee te nemen. Vaak zijn in de leuningen bekerhouders voorzien en worden deze campingstoeltjes geleverd met een draagzak.

Strandstoel

Strandstoeltjes – zoals de Eurotrail strandstoel – zijn eigenlijk een soort lage campingstoelen. Ideaal als je een kooktoestelletje op de de grond hebt of tijdens het picknicken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. De een heeft een hoge leuning met verschillende standen, terwijl de Eurotrail strandstoel opvouwbaar en compact mee te nemen is.

Vlinderstoel

De vlinderstoel is eigenlijk een designklassieker die ook ideaal is als campingstoel. Een vlinderstoel – zoals de Lafuma Maxi Pop UP Vlinderstoel – is voorzien van een subtiel ogend frame dat net als een vouwstoel in elkaar gevouwen kan worden. Hierdoor is ook deze opvouwbare campingstoel compact op te bergen en vervoeren.

Campingstoel beste

Waar je op moet letten om de beste campingstoel te kiezen

Om de beste campingstoel te vinden voor jouw volgende kampeertrip is het raadzaam om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je welke dingen dit zijn en welke afwegingen je kunt maken.

Gebruiksdoel

In de eerste plaats is het van belang waar je de campingstoelen voor wilt gaan gebruiken. We snappen natuurlijk dat je erop wilt gaan zitten, maar het maakt een groot verschil of je ze op de camping wilt gebruiken aan de eettafel of dat je ze mee wilt nemen tijdens een