Een goede wandel GPS is onmisbaar als je avontuurlijk bent en graag nieuwe routes ontdekt. Met een wandelnavigatie kun je uitdagende wandelroutes plannen, je eigen wandeltochten tracken en delen en je vindt moeiteloos de weg terug naar je auto. Maar hoe kies je de beste wandel GPS. Ga je voor een lichtgewicht wandel GPS of wil je juist een zo nauwkeurig mogelijke wandel navigatie. Wat de beste wandelnavigatie is, hangt voor een groot deel van je eigen eisen en budget af. Volgens ons kun je het beste voor een Garmin wandel GPS gaan. Garmin is het populairste merk voor wandelnavigatie en dat is niet voor niets. Ze maken gebruik van de beste technieken en er zijn eigenlijk geen andere merken die in de buurt komen van de duurzaamheid en kwaliteit van een Garmin wandel GPS. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten om zelf de beste wandel GPS te kiezen.

Table Of Contents

Top 10 beste wandel GPS

1. Garmin GPSMAP 66sr

Garmin GPSMAP 66sr

De beste wandel GPS van dit moment is wat ons betreft de Garmin GPSMAP 66sr. Deze Garmin wandel GPS is nog geavanceerder dan zijn voorganger en geeft heel nauwkeurig je locatie weer. Dit doet hij met behulp van GPS, GLONASS, Galileo, QZSS en IRNSS. Dankzij de multi-band-technologie is de nauwkeurigheid ook optimaal, in dichte bossen, ravijnen en in de bergen.

Je kunt eenvoudig nieuwe kaarten installeren, zo ook fotorealistische birdseye satellietbeelden. Je vindt eenvoudig plekken om te kamperen of parkeren en ook trails zijn goed te zien. De Garmin GPSMAP 66sr wordt standaard met TopoActive kaarten van Europa geleverd. Op de kaarten kun je heel gedetailleerd alle navigeerbare wegen zien; zowel verhard of off-road. Ook waterwegen, natuurlijke kenmerken, gebouwen en landgebruik wordt weergegeven. 

Ook kun je deze Garmin wandel GPS eenvoudig koppelen met je smartphone en meldingen op de Garmin ontvangen. Op deze manier kun je ook realtime weersverwachtingen ontvangen. De wandelnavigatie is schok- en water- en extreme temperatuurbestendig volgens militaire normen. De batterij gaat opvallend langer mee dan andere wandel GPS systemen en je kunt de wandel GPS ook gebruiken voor geocaching en live tracking.

 • Batterij: Oplaadbare lithium-ionbatterij (intern)
 • Batterijduur: 36 uur in GPS-modus, 450 uur in expeditiemodus
 • Gewicht: 230 gram
 • Geheugen: 16 GB
 • Camera: nee
 • Livetrack: ja
 • Sensoren: GPS, GLONASS, Galileo, QZSS, barometer, kompas, multi-band frequenties

Je kunt deze wandel GPS bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 7 juli 2021 10:43

2. Garmin GPSMAP 65s GPS tracker Persoonlijk Zwart 16 GB

Garmin GPSMAP 65s GPS tracker Persoonlijk Zwart 16 GB

De Garmin GPSMAP 65s is minder geavanceerd dan de 66sr, maar nog steeds een fantastische wandelnavigatie. Deze uiterst degelijk gebouwde wandelnavigatie is zeer nauwkeurig doordat hij gebruik maakt van multi-band technologie en uitgebreide GNSS ondersteuning. Locatiebepaling komt tot stand door GPS, GLONASS, Galileo, QZSS en IRNSS, waardoor de Garmin wandel GPS ook in dichte bossen en op steile hellingen nauwkeurig je locatie weergeeft. 

Daarbij maakt hij gebruik van ABC-sensoren; een hoogtemeter, barometer en een elektronisch 3-assig kompas. Standaard wordt de Garmin GPSMAP 65s geleverd met TopoActive kaarten van Europa. Hierop vind je alle navigeerbare wegen, zowel verhard als off-road en ook waterwegen, gebouwen en andere details worden weergegeven.

Door hem te koppelen aan je Smartphone, kun je meldingen op de wandel GPS ontvangen. Ook kun je met de Garmin Explore app routes plannen en terugkijken op je smartphone. Tot slot is de behuizing schok-, water- en stofbestendig, waardoor je hem zorgeloos mee kunt nemen op elk outdoor avontuur.

 • Batterij: 2 AA batterijen of NiMH-batterijpakket
 • Batterijduur: 16 uur
 • Gewicht: 217 gram
 • Geheugen: 16 GB
 • Camera: nee
 • Livetrack: nee
 • Sensoren: GPS, GLONASS, Galileo, QZSS, barometer, kompas, multi-band frequenties

Je kunt deze wandel GPS bij de volgende webshops bestellen

3. Garmin Oregon 750t

Garmin Oregon 750t

Ook de Garmin Oregon 750t behoort tot de beste wandel navigatie systemen. Hij bezit uitgebreide volg- en navigatiefuncties dankzij het gebruik van GPS, GLONASS en ABC-functionaliteiten. Hij heeft namelijk ook een hoogtemeter, barometer en ingebouwd kompas. Het kleurenscherm is haarscherp en ook in zonlicht goed leesbaar. Je krijgt er standaard een TopoActive kaart van Europa bij, maar je kunt er ook andere kaartsoorten op zetten.

Verder kun je met de Garmin Oregon 750t draadloos verbinding maken met geochaching.com, waardoor geocaching nog eenvoudiger wordt. Ook kun je met deze wandel GPS foto’s maken, die automatisch getagd worden. Zo kun je altijd de locatie waarop de foto genomen is terugvinden.

Met Garmin Basecamp kun je kaarten, waypoints, routes en tracks inladen op de Garmin Oregon wandel GPS. De behuizing is duurzaam en IPX7-waterbestendig, waardoor je de wandel navigatie ook bij minder weer zorgeloos kunt gebruiken.

 • Batterij: 2 AA batterijen of NiMH-batterijpakket (meegeleverd)
 • Batterijduur: 16 uur
 • Gewicht: 209,8 gram
 • Geheugen: 4 GB
 • Camera: ja
 • Livetrack: ja
 • Sensoren: GPS, GLONASS, Galileo, barometer, kompas

Je kunt deze wandel GPS bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 7 juli 2021 10:43

4. Garmin eTrex Touch 35 West-Europa

Garmin eTrex Touch 35 West-Europa

De Garmin eTrex Touch 35 is een veelzijdige wandelnavigatie. Je kunt hem gebruiken voor geocaching, het plannen van wandeltochten en als GPS op de