Na 21 etappes met de handjes omhoog op het Parijse podium staan, dat is en blijft de ultieme droom van iedere renner. Je komt er alleen door veel punten te scoren, die vervolgens worden uitbetaald in truien en lekkere geldbedragen. Maar hoeveel levert zo’n trui eigenlijk op?

Ritzege
De 21 etappes van de Tour de France zijn mooi uitgebalanceerd: acht vlakke ritten, vijf heuvelritten, zes bergritten met drie grote aankomsten bergop (Tignes, Col de Portet en Luz Ardiden) en ook nog twee individuele tijdritten. De winnaars krijgen een leuk zakcentje.
Prijzengeld: 11.000 euro voor een ritzege.

Gele trui
De Heilige Graal van het wielrennen is bestemd voor de leider van het algemeen klassement. Voor de meeste renners is hun carrière geslaagd als ze het kleinood één dag mogen dragen, maar voor de toppers telt alleen het geel in Parijs.
Prijzengeld: 500.000 euro voor de eindwinnaar.

Mathieu van der Poel 2021

Groene trui
De groene trui wordt gedragen door de leider van het puntenklassement. Die punten zijn te verdienen bij tussensprints en aan de finish. Hoe vlakker de rit, hoe meer punten er op de streep liggen.
Prijzengeld: 25.000 euro voor de eindwinnaar.

Mark Cavendish 2021

Bolletjestrui
De bolletjestrui wordt gedragen door de renner die de meeste punten heeft verzameld op de top van beklimmingen. Het aantal punten is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Bij de grote aankomsten bergop zijn dubbele punten te verdienen.
Prijzengeld: 25.000 euro voor de eindwinnaar.

Ide Schelling 2021

Witt trui
De witte trui is voor de best geklasseerde jonge renner (onder de 26 jaar) in het algemeen klassement.
Prijzengeld: 20.000 euro voor de eindwinnaar.

Tadej Pogacar 2021

Ploegenklassement
De tijden van de drie best geklasseerde renners van elke ploeg na iedere etappe bepalen de rangschikking van deze lijst.
Prijzengeld: 50.000 euro voor de beste ploeg.

Jumbo-Visma 2021