Waar je ook ontwaakt, een goed kopje koffie is altijd een fijn begin van je dag. Maar op reis heb je vaak niet dezelfde apparaten tot je beschikking als thuis. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor het zetten van goede koffie op reis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een speciaal reis koffiezetapparaat, zoals de Aeropress. Er zijn echter ook mini koffiezetters, zoals de percolator, die van origine in huis gebruikt worden, maar ook heel handig zijn voor op reis. In dit artikel vertellen we je uit welke reis koffiezetapparaten je kunt kiezen. Verder vertellen we je hoe je ze gebruikt en hebben we onze favoriete reis koffiezetapparaten voor je op een rijtje gezet.

Table Of Contents

Top 10 reis koffiezetapparaten

1. Aeropress Go – Reis koffiezetapparaat

Aeropress Go - Reis koffiezetapparaat

Het beste reis koffiezetapparaat van dit moment is wat ons betreft de Aeropress Go van het merk Aerobie. Deze reis koffiezetter werd uitgevonden in 2005 en heeft inmiddels flink aan populariteit gewonnen. Dat snappen we heel goed; het Aeropress reis koffiezetapparaat is namelijk ontzettend handig in gebruik. In slechts een minuut heb je een heerlijke kop espresso of een americano. Het enige dat je nodig hebt is heet water en gemalen koffie.

De Aeropress Go is een variant op het originele (iets grotere) model. Deze versie wordt geleverd met een handige mok om uit te drinken, maar ook om de volledige set in op te bergen. Er zit daarnaast ook een schepje en een roerstaafje bij. En je krijgt er 350 filters bij, waardoor je even vooruit kunt.

Je kunt dit reis koffiezetapparaat bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 30 juni 2021 17:02

2. Stanley French Press Thermos Koffie Maker – 470 ml – RVS/Groen

Stanley French Press Thermos Koffie Maker

Ook de Stanley French Press is een hele goede keuze als je op zoek bent naar het beste reis koffiezetapparaat. Hij werkt volgens het Franse principe van de cafetiere en je zet er dus lekker stevige kopjes koffie mee. Je maakt de koffie in een goed geïsoleerde thermosfles waardoor je de koffie 4 uur op temperatuur kunt houden.

De fles is lekvrij en je kunt er rechtstreeks uit drinken. De onderdelen van het Stanley reis koffiezetter kunnen gewoon in de vaatwasser en zijn dus eenvoudig schoon te maken. Met een inhoud van 0,47 heb je genoeg ruimte voor 3 kopjes koffie.

Je kunt dit reis koffiezetapparaat bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 30 juni 2021 17:02

3. Wacaco Nanopresso Moss Green – portable espresso machine

Wacaco Nanopresso Moss Green - portable espresso machine

Voor een goede espresso op reis heb je aan de Wacaco Nanopresso een goed mini koffiezetapparaat. Het is een handig klein apparaat en door de hoge druk (maximaal 18 bar) is het mogelijk om minstens zo goede espresso te zetten als je thuis uit een espresso apparaat zou halen.

De Nanopresso heeft een handig pompmechanisme dat je tijdens het vervoeren naar binnen kunt schuiven. Je kunt verschillende accessoires bij deze reis koffiezetter krijgen, waardoor je bijvoorbeeld ook Nespresso cups kunt gebruiken om koffie te zetten.

Je kunt dit reis koffiezetapparaat bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 30 juni 2021 17:02

Soorten reis koffiezetapparaten

Er zijn verschillende manieren en apparaten voor het zetten van een goed kopje koffie op reis. Hieronder vertellen we je iets meer over de meest gebruikte reis koffiezetapparaten.

Percolator

De Percolator – zoals de Bialetti Moka Express – is een Italiaanse koffiezetter waarmee je heerlijke espresso zet. Het onderste deel van de percolator vul je met water, hier bovenop plaats je het gevulde koffiefilter. Vervolgens draai je het bovenste deel goed vast en zet je het kleine koffiezetapparaat op een warmtebron. Dit kan een gasfornuis, kookplaat of camping gasstelletje zijn, maar je kunt hem met wat creativiteit ook op een kampvuur gebruiken. Door de warmte wordt het water door de koffie gedrukt en komt het in het bovenste deel terecht. Je espresso is klaar en kan uitgeschonken worden.

Reis koffiezetapparaat beste

Cafetière / French press

Een cafetière is een frans koffiezetapparaat en wordt dan ook wel French press of Franse pers genoemd. Van origine waren ze vaak van glas, maar als je een reis koffiezetapparaat gaat kopen, is een metalen cafetière een betere keuze. De (grof) gemalen koffie schep je er eerst in, vervolgens vul je de mini koffiezetter met heet water. Laat de koffie een paar minuten trekken en duw nu de zuiger naar beneden om de koffie te ‘persen’. Je koffie is klaar! Koffie uit een cafetière is vaak vol van smaak en kan een beetje troebel zijn. Een hele goede keuze voor op reis is de Stanley French Press.

Aeropress

De Aeropress bestaat nog maar sinds 2005, maar is inmiddels een grote speler als het gaat om het zetten van goede filterkoffie. Het ontwerp is gebaseerd op de cafetiere, maar in dit geval wordt er gebruik gemaakt van luchtdruk om de koffie naar buiten te persen. Oorspronkelijk was de Aeropress bedoeld voor espresso, maar je kunt er ook heel goed een americano mee zetten. Koffie uit de Aeropress is dankzij het papieren verfijnd van smaak. Doordat je hem op verschillende manieren kunt gebruiken, kun je ook verschillende smaken krijgen.

Koffiefilter

Een andere manier om koffie te zetten op reis, is het ouderwetse koffiefilter. Een duurzame optie is de Stanley The Perfect-Brew Pour Over. Je plaatst het koffiefilter bovenop een thermosfles of koffiekan, vult hem met filterkoffie en schenkt langzaam het hete water eroverheen. Als je een grotere hoeveelheid koffie wilt zetten, is dit het beste reis koffiezetapparaat.

12V reis koffiezetapparaat

Als je niet in de gelegenheid bent om water te koken, kun je ook voor een model op stroom kiezen. Met een 12V reis koffiezetapparaat – zoals het Koffiemaatje® – wordt het water intern opgewarmd, waardoor je er gewoon koud water in kunt schenken. Sommige modellen hebben tijdens het gebruik stroom nodig, bijvoorbeeld via de sigarettenaansteker van je auto. Het koffiemaatje heeft een accu, waardoor je hem kunt opladen en vervolgens waar je maar wilt koffie kunt zetten.

Samenvatting

Koffiezetten op reis hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Met een goed reis koffiezetapparaat of een mini koffiezetapparaat zet je in een handomdraai een lekker bakkie. Je kunt kiezen voor de Italiaanse percolator, de Franse cafetière, de moderne Aeropress, een ouderwetse koffiefilterhouder of een reis koffiezetter op 12 volt. Elk hebben ze hun eigen voor- en nadelen en een andere smaak. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste reis koffiezetapparaat hebt gevonden voor jouw volgende avontuur.