Hoewel hardlopen op de weg best leuk is, is hardlopen over bos- en bergpaden voor outdoor liefhebbers nog veel leuker. Het is uitdagend en tegelijkertijd begeef je je middenin de natuur. Zeker in de bergen levert dit fantastische vergezichten op. Om blessures te voorkomen, kun je het beste goede trailschoenen dragen als je besluit de verharde paden te verlaten. Wat de beste trailschoen is, hangt van verschillende factoren af. De ene trailschoen is perfect voor natte bospaden of mul zand, terwijl een andere juist beter is voor rotsachtige paden. Maar er zijn ook andere eigenschappen om rekening mee te houden. Zo zijn trail hardloopschoenen voor dames anders van vorm dan trail hardloopschonen voor heren. Om je te helpen kiezen hebben we onze eigen favoriete trail hardloopschoenen voor je op een rijtje gezet. Verder vertellen we je in dit artikel waar je op kunt letten om zelf de beste trailschoenen te kiezen.

In dit artikel:

Dit zijn de beste trailschoenen van 2021


Beste trailschoenen voor heren

1. NIKE PEGASUS TRAIL 2 Heren Hardloopschoenen

NIKE PEGASUS TRAIL 2 Heren Hardloopschoenen

De beste trailschoenen voor heren zijn volgens ons de Nike Pegasus Trail 2 schoenen. Deze veelzijdige hardloopschoenen zijn voorzien van het Nike React foam dat zorgt voor een goede demping en responsiviteit. Hierdoor krijgt je voet stabiliteit, ook op rotsachtig terrein. De noppen garanderen een goede grip en de extra grip bij de neus en hak van de Nike trail schoen ren je bergop of -af zonder je zorgen te maken dat je wegglijdt.

De trailschoenen zijn ademend en voeren vocht goed af en dankzij de verhoogde kraag heb je geen last van vuil en steentjes in je schoenen. Je kunt de Nike Pegasus Trail schoenen in een heleboel hippe kleuren krijgen.

Je kunt deze trailschoenen bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 28 juni 2021 17:48

2. Altra Lone Peak 5 Red Trailrunschoen Heren

Altra Lone Peak 5 Red Trailrunschoen Heren

Ook de Altra Lone Peak 5 behoren tot de beste trailschoenen van dit jaar. Het merk Altra bestaat sinds 2011 en heeft verschillende innovatieve trailschoenen ontworpen, waarvoor ze meerdere awards hebben ontvangen. De Lone Peak 5 is de vijfde versie van deze fantastische trailschoen en is uiteraard nog beter dan zijn voorganger. De schoen biedt stabiliteit en ondersteuning aan de middenvoet en heeft een ruime, anatomisch gevormde voorvoet.

De trailschoenen zijn voorzien van diverse interessante snufjes, zoals de StoneGuard technologie die beschermt tegen steven en rotsen en de duurzame AltraEGO tussenzool voor een responsieve demping. De MaxTrak-slijtzool met grove noppen zorgt voor optimale grip en duurzaamheid.

Je kunt deze trailschoenen bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 28 juni 2021 17:48

3. Saucony Canyon TR Trailrunschoen Heren Moonrock/Mutant

Saucony Canyon TR Trailrunschoen Heren

Als je trail hardloopschoenen zoekt die je ook probleemloos op de weg kunt gebruiken, zijn de Saucony Canyon trail schoenen voor heren een hele goede keuze. Met deze trail schoenen bieden je voldoende grip op bospaden – zelf in de modder – maar hebben ook genoeg tussenruimte om comfortabel op de weg te lopen. Je kunt dan ook probleemloos van de weg naar trail en even later weer verder op de weg.

De PWRRUN-demping zorgt voor de juist schokabsorptie op oneffen terrein én op de weg. De Saucony trail schoenen voor heren zijn voorzien van een mesh toplaag met een flexibel 3D-geprint laafje dat voor een hogere duurzaamheid en extra bescherming zorgt op onverhard terrein.

Je kunt deze trailschoenen bij de volgende webshops bestellen

Beste trail hardloopschoenen voor dames

1. HOKA ONE ONE – Women’s Challenger ATR 6 – Trailrunningschoenen

HOKA ONE ONE - Women's Challenger ATR 6 - Trailrunningschoenen

De beste trail hardloopschoenen voor dames zijn volgens ons de Hoka One One Challenger ATR 6 trail schoenen. Deze opvallende trailschoenen zijn voorzien van een tussenzool van dempend schuim. Hierdoor wordt je voet gestabiliseerd en worden drukpunten – die vaak voorkomen op rotsachtig terrein – voorkomen. De rubberen noppen op de buitenzool zorgen voor een optimale grip, zowel op onverhard als verhard terrein.

Je kunt deze Hoka trail schoenen voor dames namelijk ook prima gebruiken op de weg, zonder in te leveren op loopcomfort. De bovenzijde van de trailschoen is ademend en gemaakt van gerecycled polyester. Doordat deze trailschoen zo veelzijdig is, kun je er zeer gevarieerde routes mee lopen.

Je kunt deze trailschoenen bij de volgende webshops bestellen

2. NIKE W NIKE PEGASUS TRAIL 2 Women, girls. Hardloopschoenen

NIKE W NIKE PEGASUS TRAIL 2 Women, girls. Hardloopschoenen

De Nike Pegasus trail schoenen zijn een hele goede keuze als je zowel op verharde als onverharde wegen wilt lopen. De trailschoenen hebben een innovatief ontwerp met een buitenzool geïnspireerd op