Volgens de website van Cube is de Nuroad C:62 precies de alleskunner die we zoeken. Maar klopt dat ook? We gaan het checken en hebben de Cube Nuroad C:62 SL getest! (Dit is een artikel uit Fiets 06, hier te bestellen voor €6,95).

De bovenbuis van de Cube Nuroad is voorzien van een mooie glinsterende laklaag, die fraai contrasteert met het matzwart op de rest van het frame. Het uiterlijk van de fiets straalt pure snelheid uit, maar de geometrie vertelt een ander verhaal. Hij heeft een vrij lange wielbasis, die tot stand komt door onder andere een vrije lange liggende achtervork. Dit zorgt voor een lekker ontspannen rijgedrag – je zou het gerust een beetje loom kunnen noemen.

Cube Nuroad C:62 SL
Zwart, paars en oil- slick zijn gemaakt voor elkaar.

De Nuroad C:62 is comfortabel en op veel terreinen inzetbaar. Bij snelle bochten op asfalt merk je wel dat hij minder scherp stuurt dan bijvoorbeeld de Scott. Die heeft dankzij zijn stijfheid een streepje voor. Daar staat tegenover dat de Nuroad dankzij die lange achtervork weer bredere banden kan behapstukken dan de Addict. Standaard wordt hij afgemonteerd met WTB Riddlers van 45 millimeter, wat precies de maximale breedte is. Het zijn lekkere banden met grote luchtkamers die veel oneffenheden wegfilteren. Op een natte ondergrond geven ze niet heel veel grip, daarvoor heb je wat hogere noppen nodig. Van de rolweerstand word je dan weer wel gelukkig – tijdens de fotoshoot was de fiets voorzien van Ere Tenaci TLR-bandjes. Op het frame zijn nokjes voor spatborden geplaatst en zelfs een bagagedrager is mogelijk. Fijn, maar dat zou zijn uiterlijk wel flink veranderen. Persoonlijk zou ik hem het liefst lekker houden zoals-ie is.

Die ene?
De Nuroad is een heel fijne offroadfiets, en een heel mooie ook. Maar hij is niet gemaakt om ook je racer te doen vergeten. Daarvoor is zijn geometrie simpelweg te ‘gravel’. En nog een belangrijk punt: met zijn 1x-groep kom je tijdens snelle ritten op de weg versnellingen te kort.

Cube Nuroad C:62 SL

Cube Nuroad C:62 SL
Eén kettingblad: voor op gravel is dat prima.

Cube Nuroad C:62 SL
Standaard zitten er WTB Riddler-banden van 45 millimeter om. Maar nu dus even niet.


Dit is een artikel uit Fiets 06, hier te bestellen voor €6,95.