De Jet Green is de nieuwe bidon van Elite, gemaakt van plantaardig bio plastic. De Jet Green-bidons zijn namelijk gemaakt met ethanol op basis van suikerriet, geproduceerd door de fermentatie van suikerriet en melasse, en niet van fossiele brandstof. Daarom is, volgens Elite, de productie klimaatneutraal.

Elite probeert hiermee haar ecologische voetafdruk en plastic afval te verminderen. Ze hebben berekend dat door gebruik te maken van dit proces er voor iedere 1000 gemaakte bidons zo’n 160 kilo CO2 minder de lucht in gaat. Dat is dan in vergelijk met de oude manier, waarbij petroleum werd gebruikt voor de productie. Het grondmateriaal, de suikerriet, wordt dan ook nog eens verbouwd op duurzame graslanden zonder ontbossing met weinig tot geen irrigatie. Dubbel goed bezig.

Qua gebruiksgemak zijn geen concessies gedaan. Ze zijn zacht om in te knijpen en zorgen voor een snelle en ruime vloeistofstroom. De Jet Green kan ook worden geleverd met een hygiënische beschermkap, zodat er geen stof en modder op de drinktuit kan komen.

Mocht je aan een nieuwe bidon toe zijn, lijkt ons dit een prima kandidaat. Voor de prijzen hoef je het ook al niet te laten. De drinkbussen zijn er in drie maten: 550 ml – € 6,49, 750 ml – € 7,99 en 950 ml – € 8,99.

Meer info: elite-it.com/en