’s Winters vormt Saalbach-Hinterglemm een populair wintersportgebied, maar ’s zomers zijn het mountainbikers en gravelbikers die hier de dienst uitmaken. Het netwerk aan fietspaden is maar liefst 400 km groot! De trails en parcoursen in Saalbach zijn net zo gevarieerd als de drie plaatsen die ze verbinden: Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn.

Foto’s: Bjoern Haenssler

Saalbach is de grootste fietsregio van Oostenrijk. Wie zijn geheimen nog niet kent, kan nu zijn kans grijpen. In het afgelopen jaar is er flink geïnvesteerd in het onderhoud en de uitbreiding van bestaande trails en zijn er nieuwe routes bijgekomen. Met meer dan 80 km aan lines en trails, 9 liften op 7 bergen en oneindig veel kilometers aan gravel en asfaltwegen, is de enige limiet je eigen conditie. Fietsen in Saalbach kan ook heel goed met z’n tweeën of met het hele gezin. Voor de recreatieve fietser zijn er korte routes, eventueel met begeleiding. Je kunt ook deelnemen aan een fietskamp.

Saalbach wordt omsloten door hoge bergen. ’s Zomers is het er rustig en liggen de pistes er maagdelijk bij. Omdat Saalbach synoniem is aan wintersport, hebben fietsers het gebied pas sinds kort omarmd. Je hoeft er maar een week door te brengen om te begrijpen waarom. Steeds meer mountainbikers en gravelbikers trekken er naartoe, want er zijn uitdagende klimmen (tot wel 15%), haarspeldbochten en onverwachte zijpaden over de rotsen, hellingen en alpenweiden. Hoe hoger je komt, hoe spectaculairder het uitzicht over het dal, dat als een miniatuurlandschap onder je verdwijnt.


Wat een uitzicht!

Ook voor liefhebbers van stunts en spektakel is er van alles te doen. Het Glemmtal staat bekend om zijn grote MTB-netwerk van trails, routes en natuurlijke wegen. Je kunt met een kabelbaan naar boven. Maar je kunt de vallei ook verkennen op de downhill-lines. Saalbach heeft een groot netwerk van bikeparks en trails, waar iedereen zijn skills kan laten zien. Elk jaar komen duizenden downhillers en freestylers naar één van de 5 bikeparks. 

Bikepark Leogang, een van de bekendste bikeparken van Europa, bestaat twintig jaar. Dit park is de afgelopen twee jaar aanzienlijk uitgebreid. De riders playground, een oefenterrein van 10.000 m², is uitgebreid met nieuwe attracties. De World Champs Pumptrack is een hit onder BMX’ers, mountainbikers, stuntsteppers en skaters. Met de prachtige natuur als decor geeft de frisse berglucht je de energie om je lekker uit te leven.

Bekijk hier meer.