BBB Cycling speelt slim in op de gravel en bikepack hype die gaande is. Hoewel, hype? Wat ons betreft is deze tak van fietssport wel een blijvertje. Niet voor niets doen we het zelf ook graag en schrijven we er veel over. Met het Adaptsystem dat BBB nu introduceert kun je extra veel meenemen op je fiets, ook als die van zichzelf niet voorzien is van een heleboel bevestigingspunten.

LET’S GO #BIKEHACKING

Zo zet BBB het in de markt, #bikehacking, best een leuke hashtag. “Voor als verder gaan belangrijker is dan sneller gaan”, ook een mooie slagzin. Volgens de producent van fietsaccessoires is dit precies wat het AdaptSystem doet. Meer ruimte ontdekken op de fiets, het bereik vergroten en nog zelfstandiger fietsen dan ooit tevoren.


Alles lezen over bikepacken en gravelen? In onze Gravelspecial leggen we je precies uit wat je nodig hebt en waar je de mooiste routes vindt.
Je koopt ‘m voor €6,95 in onze shop. De verzendkosten nemen wij voor onze rekening.


Het AdaptSystem bestaat uit montagepunten, rails en bevestigingsbanden die je fiets geschikt maken voor lange dagtochten, of zelfs meerdere achter elkaar. Je kunt meer spullen en drinken meenemen, dus je hoeft je niet druk te maken over een goede plek om bij te tanken. We lopen de losse onderdelen even langs.

ADAPTRAIL | BBC-120 | € 17,95  
De AdaptRail is een rails die ervoor zorgt dat je montagepunten creërt waar je die maar wilt hebben. Maat S zorgt ervoor dat je je bidonhouder naar boven of beneden kunt plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld meer ruimte creëren als je een klein frame hebt maar wel een frametas mee wilt nemen. Met maat M kun je een bidonhouder en StrapPlate monteren en met maat L kun je zelfs twee bidonhouders boven elkaar plaatsen. Ook kun je de AdaptRail gebruiken om een DualMount te monteren.

STRAPPLATE | BBC-112 | € 19,95
De StrapPlate kan gemonteerd worden op een AdaptRail maar ook direct op je frame waar dit mogelijk is. Denk aan de montagepunten op een voorvork bijvoorbeeld of aan je onderbuis. De spleten van de StrapPlate zorgen ervoor dat je een breed of dun object goed kan vastmaken. Denk bijvoorbeeld aan een extra bidon of een binnenband maar ook bananen of een blikje cola kun je stevig vast maken. De binnenkant van de StrapPlate is bewerkt met een frictielaag waardoor de objecten goed blijven zitten.

DUALMOUNT| BBC-113 | € 34,95
Voor iemand die eenvoudig meer water mee wil nemen, is de DualMount een goede oplossing. De DualMount is een systeem die op de voorvork of AdaptRail gemonteerd kan worden waarop je twee bidonhouders kunt monteren. Als je normaal op je fiets zit, en je hebt de DualMount gemonteerd op de AdaptRail, dan zouden de bidonhouders je benen niet moet raken terwijl je fietst. Past direct op het AdaptRail systeem of op de montagepunten aan de voorvork met de meegeleverde MiniRail.

HAULERMOUNT| BBC-111 | € 17,95
Mis je montagepunten op de onderbuis of voorvork van je fiets? Dan zou de HaulerMount wel eens dé oplossing kunnen zijn. De HaulerMount is een klittenband met montagepunten. Je monteert het product aan de onderbuis of voorvork van je fiets en schroeft er makkelijk een bidonhouder houder aan vast. Op deze manier heb je een extra punt gecreëerd om water mee te nemen, of een gereedschapsbidon. De siliconen frictielaag aan de binnenkant van het klittenband zorgt ervoor dat de beugel niet verplaatst. Als je de HaulerMount hebt gemonteerd kan de klittenband af worden geknipt.

Meer informatie: bbbcycling.com/nl_nl/

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.