Een action camera is een fantastisch product om de mooiste beelden te maken op reis of tijdens het sporten. Of je nu van duiken, bergbeklimmen of downhillen houdt, een actiecamera mag niet aan je uitrusting ontbreken. Het bekendste merk voor action camera’s is GoPro, maar er zijn ook een heleboel andere goede opties op de markt. Maar wat is dan de beste action camera? Daar gaan we je verderop in dit artikel antwoord op geven. Ook vertellen we je wat de beste action camera onder de 100 euro is en vertellen we je waar je op moet letten om zelf de beste action camera te kiezen.

Table Of Contents

Top 10 beste action camera’s

1. GoPro HERO9 Black

GoPro HERO9 Black

De beste action camera van 2021 is zonder twijfel de GoPro HERO9 Black. De nieuwste camera van GoPro heeft een zeer hoge resolutie. Je kunt filmen in 5k met 30 fps of in 4K met maar liefst 60 fps. Deze specs staan garant voor vloeiende, gedetailleerde actiebeelden. 

Ook haarscherpe foto’s zijn geen probleem voor de HERO9. Met 20 mexapixels behaal je met gemak professionele kwaliteit en met ‘Superfoto’ kan de camera automatisch de beste beeldverwerking voor je kiezen. Ook kun je HDR beelden schieten en kiezen uit verschillende digitale lenzen. Je kunt de foto’s opslaan als RAW bestand, waardoor je nog veel mogelijkheden hebt in de nabewerking.

De HyperSmooth 3.0 beeldstabilisatie zorgt voor stabiele, vloeiende beelden en met TimeWarp 3.0 maak je zelfs timelapses terwijl je beweegt. Tijdens het filmen kun je de snelheid aanpassen om gebeurtenissen uit te lichten.

De action camera heeft een extra scherm aan de voorkant, waardoor hij ideaal is om jezelf te filmen. En met de Livestreamfunctie kun je de beelden rechtstreeks delen op social media. De batterij gaat tot 30% langer mee dan die van z’n voorganger en de HERO9 is geschikt voor GoPro-bevestigingen en -accessoires.

Je kunt deze action camera bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 14 mei 2021 11:28

2. GoPro HERO8 – Black

GoPro HERO8 - Black

Hoewel de HERO9 inmiddels uit is, is ook de Go Pro HERO8 nog steeds een heel goede keuze. Je schiet er vloeiende 4K beelden mee en ook met deze action cam maak je slowmotion video’s van fantastische kwaliteit. 

Foto’s schiet je in 12 MP en met de verbeterde HDR zorg je voor een gelijkmatige belichting. Ook kun je snel allerlei accessoires bevestigen, zoals flitsers, microfoons en LCD-schermen. Time Warp 2.0 helpt je om de meest spectaculaire Time lapses te maken. Je het het effect vertragen tot real time om interessante momenten uit te lichten.

Livestreamen kan ook met de HERO8. Je filmt in 1080p en deelt de beelden live op social media. De actiecamera stabiliseert de beelden met HyperSmooth-stabilisatie terwijl je aan het uitzenden bent. 

Een handige feature is de stembediening. De GoPro HERO8 kent maar liefst 14 gesproken opdrachten, waarmee je hem bijvoorbeeld een foto kunt laten maken of aan- of uit kunt zetten.

Je kunt deze action camera bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 14 mei 2021 11:28

3. DJI Osmo Action

DJI Osmo Action

Een welverdiende derde plaats gaat naar de DJI Osmo Action. Het merk DJI is vooral bekend door hun topkwaliteit drones, maar ook hun action cam is van opmerkelijke kwaliteit. De actiecamera is ideaal om sportieve acties te filmen, maar ook om te vloggen. Dankzij het heldere LCD scherm voorop de camera kun je jezelf zien tijdens het filmen.

De beelden worden gestabiliseerd dankzij de Electronic Image Stabilization technology(EIS) van DJI. Hierdoor heb je altijd vloeiende, schokvrije beelden. Ook kan de Osmo Action zonder extra behuizing tot 11 meter onder water. Zo maak je ook de mooiste beelden in de zee of in een meer. Ook is de action camera temperatuurbestendig. Hij heeft geen enkele moeite met temperaturen tot -10 graden celcius. En dankzij de efficiënte afvoer van warmte functioneert hij ook prima bij hoge temperaturen.

Met de Voice Control functie kun je de camera op afstand bedienen zonder afstandsbediening. Handig om selfies te maken en om je camera snel aan of uit te zetten. Tot slot kun je je eigen videobeelden meteen bewerken in de bijbehorende app.

Je kunt deze action camera bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 14 mei 2021 11:28

4. Gookam®️ – G02 Action Camera 4K

Gookam®️ - G02 Action Camera 4K

Ook de Gookam Action Camera 4K is hele goede keuze. Hij is erg betaalbaar, maar dat zou je niet zeggen als je de beelden en de specificaties van deze camera ziet. Hij filmt in 4K Ultra HD en weet alle details goed vast te leggen. 

Met de meegeleverde waterdichte behuizing kun je de action camera ook onder water gebruiken. Maak de mooiste beelden tot een diepte van 40 meter. Met 20 megapixels maak je overigens ook haarscherpe foto’s.

De action camera 4K wordt geleverd met een heleboel accessoires. Je krijgt er dus niet alleen een waterdichte behuizing bij, maar ook verschillende mounts, twee accu’s en een dubbele acculader. Zo ben je meteen verzekerd van een complete set.

Je kunt de camera ook gebruiken als webcam en daarnaast is hij voorzien van stabilisatie en slow-motionfunctie. 

Je kunt deze action camera bij de volgende webshops bestellen

5. EKEN H9R + Sandisk 32GB SD

EKEN H9R + Sandisk 32GB SD 

De EKEN H9R is de beste budget action camera van dit moment. Je betaalt nog geen 65 euro voor een hele complete action camera starters set. De action camera filmt in 4K en maakt 12 megapixel foto’s. Hij heeft dezelfde afmetingen als de Go Pro HERO4 en lijkt daar ook qua specificaties op. Voor dit bedrag heb je dan ook een hele goede actiecamera.

De action camera wordt geleverd met maar liefst 23 accessoires. Zo kun je de camera eenvoudig op je helm,