Mooi nieuws: Tom Dumoulin keert zeer binnenkort weer terug op de fiets, zo meldt onder andere het AD. Dumoulin kondigde in januari aan dat hij voor onbepaalde tijd zou stoppen met wielrennen, maar komt daar bijna een half jaar later op terug.

Dumoulin vroeg zich hardop af of hij nog wel ‘Tom de wielrenner’ wilde zijn, de man die moest dealen met de hoge verwachtingen van de buitenwereld. Na meerdere jaren met pech en blessures hakte de Limburger de knoop door: hij moest er even tussenuit.

In de tussentijd heeft Dumoulin absoluut niet stilgezeten en liet hij zich ook ‘gewoon’ in de buitenwereld zien. Op uitnodiging van Leo van Vliet was hij vorige maand bijvoorbeeld nog toeschouwer bij de Amstel Gold Race. Meerdere malen werd de Giro-winnaar van 2017ook  in de omgeving van Limburg gespot op de fiets, meestal de tijdritfiets. Niet geheel toevallig heeft hij juist die fiets nodig om zijn grootste doelen te verwezenlijken. Dumoulin mikt namelijk op de Olympische tijdrit, het onderdeel waar hij samen met naar alle waarschijnlijkheid Dylan van Baarle Nederland vertegenwoordigt. Door zijn deelname aan de tijdrit is Dumoulin ook zeker van een plek in de wegselectie, samen met vier andere landgenoten.

De Tour de France rijdt Dumoulin niet, die selectie werd onlangs al bekend gemaakt. In de Ronde van Zwitserland maakt Dumoulin op 6 juni nu zijn rentree, op 16 juni gevolgd door het NK tijdrijden in Emmen en op 20 juni door de wegwedstrijd op en rond de VAM-berg. Daarna richt Dumoulin zich op de Olympische Spelen.

Dumoulin deed eenmaal eerder mee aan de Olympische tijdrit. In 2016 eindigde hij als tweede achter de ongenaakbare Fabian Cancellara. Een jaar later veroverde Dumoulin in diezelfde discipline de wereldtitel. Dat jaar won hij ook de Giro. Een jaar later finishte Dumoulin als tweede in het eindklassement van zowel de Giro als de Tour.

Tom Dumoulin, Bianchi Aquila TT