Als echte outdoor liefhebber ben je veel buiten en kom je op allerlei verschillende – misschien best afgelegen – plaatsen. De kans is groot dat je sportief bent aangelegd en ook je gezondheid niet onbelangrijk vindt. Dan is een gps horloge een geweldige tool om alles uit je outdoor avonturen te halen en tegelijkertijd een stukje veiligheid in te bouwen. Met een goed gps horloge kun je namelijk een noodsignaal verzenden en je locatie versturen naar je dierbaren, zodat je snel gevonden wordt, mocht je ooit in de problemen komen. Maar wat is het beste gps horloge? Kun je het beste voor een Garmin horloge kiezen of toch een Polar horloge? En waar moet je verder eigenlijk op letten bij het kopen van een horloge met gps?  In dit artikel vertellen we je welke functies interessant zijn en waar je op moet letten bij je zoektocht naar het beste multisport horloge. Ook hebben we onze favoriete gps horloges voor je op een rijtje gezet.

Table Of Contents

Top 10

1. Garmin Instinct Solar – Sporthorloge

Garmin Instinct Solar - Sporthorloge

Het beste gps horloge voor outdoor gebruik is zonder twijfel de Garmin Instinct Solar. Dit Garmin horloge heeft werkelijk alles wat je van een outdoor gps horloge kunt wensen. Hij heeft sowieso al een lange batterijduur (24 dagen zonder- en 30 uur met gps) maar dankzij de nieuwe Solar charging feature kun je de batterijduur tot wel 50% verlengen. Als dat je outdoor hart niet sneller doet kloppen… Over je hart gesproken; het horloge houdt je hartslag bij en registreert je hartslagvariabiliteit. 

Ook meet hij je stressniveau, slaapkwaliteit en de hoeveelheid zuurstof in je bloed. Op basis van de verzamelde gegevens, vertelt hij je of het verstandig is om vandaag te trainen of dat je beter even rustig aan kunt doen. Verder is dit het meest robuuste gps horloge dat er is. Hij is gebouwd volgens de Amerikaanse militaire standaard voor temperatuur-, schok-, en waterbestendigheid(tot 100 meter). Hij is dus voor vrijwel elke outdoor activiteit geschikt.

Als kers op de taart kun je dit Garmin outdoor horloge ook als navigatie gebruiken, ook als je het liefst niet over de gebaande paden gaat. Je kunt routes plannen, de kaart bekijken en altijd je weg weer terugvinden met de TracBack functie.

Je kunt dit GPS horloge bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 27 april 2021 11:53

2. Garmin Fenix 6S Pro

Garmin fenix 6S Pro

De Garmin Fenix serie bestaat uit gps horloges met alles erop en eraan. Je moet er behoorlijk diep voor in de buidel tasten, maar dan heb je ook echt wat. Dit Garmin horloge is geschikt voor vrijwel alle sporten; van trailrunning tot golfen en skiën, maar ook hiken,