Het is april en sommige ploegen hebben nog maar net de selectie voor de Giro d’Italia bekendgemaakt, maar bij Jumbo-Visma weten ze al wie ze meenemen naar de Tour de France. Jonas Vingegaard is als achtste en laatste renner toegevoegd aan de selectie, en dat gaat ten koste van Tom Dumoulin.

Dat is natuurlijk geen verrassing: Dumoulin is (voorlopig) gestopt met wielrennen en heeft geen datum geplakt op een eventuele rentree. Vorige week liet hij zijn gezicht zien bij de Amstel Gold Race, maar liet hij zich niet uit over zijn carrière. Ook werd vorige week bekend dat Dumoulin wel op de voorlopige lijst voor de Olympische Spelen staat om deel te nemen aan de individuele tijdrit. De kans is nog altijd aanwezig dat de Limburger meedoet, al wordt-ie natuurlijk wel steeds kleiner. Volgens ingewijden heeft Dumoulin overigens weer het plezier teruggevonden in het fietsen en dat is natuurlijk mooi nieuws.

Maar dan de Tourploeg. Primoz Roglic was uiteraard al zeker van deelname en ook andere namen konden we al met pen invullen. Wout van Aert bijvoorbeeld, die in de Tour weer voor dagsucces gaat en ook in het gebergte een belangrijke rol hoopt te spelen voor Roglic. Ook Steven Kruijswijk, Tony Martin, Sepp Kuss en Robert Gesink waren al zeker van deelname.

Maar nu weten we ook dat Mike Teunissen meedoet, terwijl hij het voorjaar nog moest missen als gevolg van een spierscheuring. Teunissen, twee jaar geleden winnaar van de openingsetappe en drager van het geel, hoopt binnenkort zijn rentree te maken en is dus op tijd fit voor de Tour. Blijft er nog één plek over, en die gaat dus naar Jonas Vingegaard. Daarmee beschikt Roglic over een sterke renner in de bergen die dit jaar al de Italiaanse Wielerweek won en ook sterk reed in de Ronde van het Baskenland. De 24-jarige Deen maakt zijn Tourdebuut.

Selectie Jumbo-Visma voor de Tour:
• Primoz Roglic
• Steven Kruijswijk
• Wout van Aert
• Mike Teunissen
• Sepp Kuss
• Tony Martin
• Robert Gesink
• Jonas Vingegaard

Primoz Roglic 2020