De Giro d’Italia is in aantocht en daarom hebben we voor de vijfde uitgave van 2021 gekozen voor een Italiaans tintje. Dit staat allemaal in Fiets 05, voor €6,75 nu te bestellen zonder verzendkosten.

Wij hebben vier Italiaanse racers getest, te weten: een CBT Italia Necer99, De Rosa Merak, Colnago V3Rs en een Cipollini Dolomia. Is een volgeveerde gravelbike niet gewoon een mountainbike met een krom stuur? En waar heb je zo’n ‘gravelfully’ voor nodig? In deze editie de antwoorden. Voor grillige weersomstandigheden zijn er arm- en beenstukken. De redactie is op zoek gegaan naar de meest comfortabele modellen.

En verder: 10 Italiaanse fietsparadijzen met uitdagende beklimmingen, adembenemend uitzicht en goede fietsvoorzieningen: hier móét je als wielrenner of mountainbiker geweest zijn. Interview met Jos van Emden. Hij  begint aan zijn tiende Giro, maar is nog niets van zijn strijdlust verloren. “Ik koers met het mes tussen de tanden. Zo blijf ik gemotiveerd.”

Wil je Fiets 05 bestellen? Ga dan naar de winkel of bestel ‘m in onze webshop zonder verzendkosten!