Anna van der Breggen neemt in stijl afscheid van de Waalse Pijl. De wereldkampioene won in haar laatste optreden voor de zevende keer op rij de Ardennenklassieker. De 31-jarige renster van de ploeg SD Worx was wederom de sterkste op de steile slotklim, de Muur van Hoei.

Even leek het erop dat Ruth Winder de winst ging pakken. De Amerikaans kampioene was even daarvoor weggereden en begon met een marge van dertig seconden op een groep met alle favorieten aan de laatste vijf kilometer. Door goed werk van Demi Vollering in dienst van haar ploeggenote Van der Breggen werd Winder aan de voet van de Muur van Hoei echter gegrepen.

Van der Breggen bepaalde het tempo in de groep der favorieten. Alleen Kasia Niewiadoma leek Van der Breggen nog van de winst af te kunnen houden, want Annemiek van Vleuten moest een paar lengtes toegeven. Niewiadoma maakte indruk, maar het was een versnelling van Van der Breggen die nog indrukwekkender was en haar de zevende zege op rij opleverde. Tevens haar laatste zege in de Waalse Pijl, want over een jaar is ze profrenster-af.

Niewiadoma finishte als tweede voor Elisa Longo Borghini en Van Vleuten. Vijfvoudig winnares Marianne Vos finishte in de groep daarachter.

Alaphilippe blijft Roglic voor
Julian Alaphilippe heeft woensdag de Waalse Pijl gewonnen, de koers met aankomst op de Muur van Hoei. Voor de wereldkampioen van Deceuninck – Quick-Step was het de derde keer dat hij de Waalse Pijl won. In 2018 en 2019 was hij ook al de beste in Hoei.

De Nederlander Maurits Lammertink was de laatste renner uit een kopgroep die werd ingelopen. Dat gebeurde kort voor de laatste beklimming van de Muur. Daarna begon de strijd om de winst op het steile gedeelte met een aanval van Primoz Roglic. De Sloveen van Jumbo-Visma zag kort voor de streep Alaphilippe passeren. Vijfvoudig winnaar Alejandro Valverde uit Spanje werd derde.