Als je graag de natuur in trekt – of dat nu te voet is of op wielen – is het altijd handig om eten en drinken mee te nemen. Maar ook een extra trui, regenjas, zonnebrandcrème, kaarten, je portemonnee en je camera zijn onmisbaar als je een flinke wandeling of fietstocht gaat maken. Om al deze spullen comfortabel mee te nemen, kun je het beste een dagrugzak gebruiken. Een goede dagrugzak heeft voldoende opbergruimte voor alle essentiële bagage en verdeelt het gewicht goed over je rug en schouders. Maar wat is dan de beste dagrugzak? Het hangt er onder andere vanaf waar je de outdoor rugzak voor gaat gebruiken. Daarnaast is de beste dagrugzak voor dames niet per se een fijne dagrugzak voor heren. Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben we onze favoriete dagrugzakken op een rijtje gezet. Ook vertellen we je in dit artikel waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van een dagrugzak.

Inhoudsopgave

Top 10

1. Rugzak voor Bergwandelen MH500 20 Liter

RUGZAK VOOR BERGWANDELEN MH500 20 LITER

De beste dagrugzak van dit moment is de MH500 van Quechua. De dagrugzak heeft een inhoud van 20 liter en is zeer sterk. De rugzak heeft 9 opbergvakken, waaronder ruimte voor een waterzak en een opening voor het slangetje. De stof is waterafstotend en met de geïntegreerde regenhoes weet je zeker dat je spullen droog blijven. Verder is het draagcomfort van deze deze Decathlon dagrugzak zeer groot.

Je rug blijft goed geventileerd dankzij het gespannen net en de voorgevormde heupgordel en verstelbare schouderriemen verdelen het gewicht goed. Doordat de rugzak in 2 verschillende maten verkrijgbaar is, is het ook een goede dagrugzak voor dames. Het is een zeer sterke tas en daarom krijg je er maar liefst 10 jaar garantie op.

Je kunt deze dagrugzak bij de volgende webshops bestellen

2. Travelsafe Greyhound 27 Liter – Antraciet/Zwart

Travelsafe Greyhound 27 ltr - Antraciet Zwart

De Travelsafe Greyhound dagrugzak is iets groter dan de Decathlon dagrugzak, waardoor je er ook iets meer spullen in kwijt kan. Handig als extra kleren mee wilt nemen. Je kunt namelijk veel meenemen in deze rugzak, zonder in te leveren op comfort. Naast het hoofdcompartiment heeft de rugzak voldoende extra vakjes om kleinere spullen of een snack voor onderweg in op te bergen.

Ook voor documenten is voldoende ruimte. En doordat het rugpand voorzien is van mesh is er voldoende ventilatie om een natte rug te voorkomen. Verder zijn de ritsen waterdicht en is de dagrugzak voorzien van een ingebouwde regenhoes en kun je er een waterzak in kwijt.

Je kunt deze dagrugzak bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 19 april 2021 11:37

3. Highlander Backpack – Unisex – rood/grijs 30 Liter

Highlander Backpack - Unisex - rood grijs

Ook de Highlander Backpack is ruim en daarnaast bijzonder praktisch ingedeeld. Deze dagrugzak heeft een groot hoofdvak en is verder voorzien van een voorvak en 2 mesh zijvakken waar je bijvoorbeeld een drinkfles in kwijt kunt. De tas draagt comfortabel dankzij de verstelbare schouderbanden met padding en het rugpand met airmesh waar voldoende ruimte tussen zit voor ventilatie.

Verder heeft de rugzak een borstriem en heupband om het gewicht van de tas goed te verdelen. Het gewicht van de tas zelf is overigens bijzonder laag. De tas weegt namelijk maar 850 gram.

Je kunt deze dagrugzak bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 19 april 2021 11:37

4. Dutch Mountains® ‘Dommel’ Lichtgewicht Outdoor Rugzak 17 Liter

Dutch Mountains Dommel

De lichtgewicht dagrugzak van het merk Dutch Mountains is ideaal voor een dagtrip of een niet al te zware dagtocht waarbij je geen extra kleding mee neemt. Vaak is een wat kleinere rugzak dan voldoende en dan is de Dommel rugzak perfect. Deze compacte dagrugzak heeft ruimte voor een waterzak en is voorzien van een opening om het slangetje doorheen te steken. De rugzak heeft een hoog draagcomfort dankzij de soft-padding op de rug en de schouder- en heupbanden.

De verschillende opbergvakjes zijn ideaal om kleinere spulletjes mee te nemen die je in het grote vak kwijt zou raken. De tas is bijzonder sterk en heeft een zeer laag gewicht van maar 432 gram.

Je kunt deze dagrugzak bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 19 april 2021 11:37

5. Lowe Alpine AirZone Active 22 – Dagrugzak – 22 Liter – Zwart

Lowe Alpine AirZone Active 22 - Dagrugzak - 22 Liter - Zwart

Deze dagrugzak van het merk Lowe Alpine heeft alles wat je van een goede rugzak mag verwachten zonder onzinnige extra’s. De Airzone Active 22 dagrugzak heeft een ademend mesh-rugpand zodat je rug droog blijft en de tas lekker zit. Ook de verstelbare borstgordel draagt hieraan bij. Dit maakt ook dat deze dagrugzak voor dames heel geschikt is. Het bijgeleverde fluitje is een nuttig accessoire voor noodgevallen.

Verder is de rugzak voorzien van een drinksysteem en zijn er volop handige opbergmogelijkheden te vinden. Ook wandelstokken bevestig je moeiteloos aan de rugzak. In totaal kun je er 22 liter en zo’n 5 tot 10 kg in kwijt. De rugzak zelf weegt 780 gram. 

Je kunt deze dagrugzak bij de volgende webshops bestellen

Laatste Amazon prijs update was op: 19 april 2021 11:37

Waarom een dagrugzak

Een dagrugzak is ideaal als je een dag op pad gaat. Je kunt er eten en drinken in kwijt en daarnaast is er voldoende ruimte voor wat extra kleding, je portemonnee, zonnebrandcrème, kaarten, een camera, een telefoon en ga zo maar door. Dagrugzakken worden vaak gebruikt voor wandeltochten, maar ook voor fietstochten en stedentrips zijn ze ideaal. Een goede dagrugzak zit namelijk zo comfortabel dat je hem moeiteloos voor langere tijd kunt dragen. 

Als je een hele dag op pad gaat, is het heel belangrijk dat je de juiste spullen bij je hebt. Drinken is natuurlijk sowieso onmisbaar. Veel dagrugzakken hebben ruimte voor een waterzak, zodat je zelfs tijdens het wandelen je vochtniveau op pijl kunt houden. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een dagrugzak

Als je op zoek gaat naar een goede dagrugzak kom je al snel tot de conclusie dat er enorm veel keuze is. Om je op weg te helpen vertellen we hieronder waar je op kunt letten om een goede keuze te maken. Wat de beste dagrugzak voor jou is, is heel persoonlijk. De beste dagrugzak voor dames is vaak niet de beste dagrugzak voor heren. Maak per onderdeel voor jezelf de keuze hoe belangrijk je het vindt.

Inhoud

In de eerste plaats speelt de inhoud een belangrijke rol bij het vinden van de beste dagrugzak. De rugzak moet genoeg volume hebben om je bagage voor een dag wandelen of