Het Italiaanse Alba Optics kennen we al een tijdje van de Stratos en Delta-brillen, maar een speciale bril voor vrouwen was er nog niet. Tot nu, want met de Delta Lei richt Alba Optics zich volledig op de vrouwelijke fietser.

De Delta Lei is samen met de vrouwelijke gebruikers van de andere Alba-brillen ontwikkeld. Met hen bedacht, maar in Italië gemaakt. Het Delta-frame is hetzelfde gebleven en ook het materiaal is van het lichte TR90, in de iriserende kleur. De geventileerde Vzum-lens is iets dunner en smaller, helemaal passend naar de vorm van de smallere, vrouwelijke gezichten. Mede daardoor is de bril ook iets lichter (23 om 26 gram) dan de andere Delta-modellen.

“Het is heel spannend om met onze vrouwelijke atleten te werken”, zegt Alba Optics in een persverklaring. “Ze eisen het beste materiaal en geven de juiste feedback om de producten te verbeteren. Met deze collectie willen we hun ambitie een stem geven.”

Bekijk hieronder enkele afbeeldingen van de Delta Lei. Meer informatie vind je hier.


Alba Delta Lei