Garmin heeft de collectie vermogenmetende pedalen op de schop gegooid. Per direct zijn er drie verschillende Rally pedalen beschikbaar. Voor Shimano SPD-SL, LOOK KEO en de XC serie voor Shimano SPD (offroad).

Meest opvallend zijn de dual-sensing Rally XC-pedalen. Speciaal ontworpen voor offroad-rijders en compatibel met Shimano SPD schoenplaatjes. Omdat ook veel gravelrijders met SPD rijden, zal dit een populaire optie worden voor hen die ook op de gravelbike hun wattage willen meten. Garmin geeft aan dat de pedalen een nauwkeurigheid hebben van 99%. Cadans wordt natuurlijk standaard gemeten. Als je de twee-zijdig metende pedalen koopt, krijg je er ook de optie bij om te zien hoe je links-rechtsbalans is en toegang tot de geavanceerde fietsdynamiek. Dat levert mooie plaatjes waarbij je kunt zien waar in de omwenteling je optimaal kracht zet, en waar je misschien wel kansen laat liggen.

Garmin Rally, simpel in gebruik

De pedalen werken uiteraard naadloos samen met het hele Garmin-ecosysteem. Je Edge fietscomputer of Garmin horloge verbind je via ANT+ of Bluetooth moeiteloos met de Rally’s.  De output kun je vervolgens uitgebreid analyseren in Garmin Connect of op andere trainingsoftware als Strava, Trainingspeaks of TrainerRoad. Overigens geldt datzelfde voor de meeste andere merken vermogensmeters.

Enkelzijdig of dubbelzijdig meten

Je kunt ook kiezen voor een set pedalen waarbij maar 1 pedaal vermogen meet. Die waarde wordt dan gewoon verdubbeld om tot een juist wattage te komen. Voor de meeste fietsers is dit een prima, en veel voordeliger, optie. Het scheelt ook een boel euro’s, zie het prijsoverzicht verderop in dit artikel. Mocht je later toch liever dubbelzijdig willen meten, dan is er een upgrade setje beschikbaar.

Lees ook

Review: Favero Assioma Duo, wattage meten via je pedalen

Specificaties en prijzen

Zoals gezegd, er zijn 3 soorten en die zijn er allemaal in dual en single uitvoering. 200 Slaat op dual, 100 op singlemeting. De q-factor is bij alle pedalen 53mm (55 met de 2mm tussenring). Ze zijn allemaal te gebruiken tot een rijdersgewicht van maximaal 105 kilo.

De RS serie is voor Shimano plaatjes

Garmin Rally RS200, 1099,99 euro, 320 gram, stackhoogte 12,2mm
Garmin Rally RS100, 649,99 euro, 328 gram

De RK serie is voor de Look plaatjes

Garmin Rally RK200, 1099,99 euro, 326 gram, stackhoogte 12.2mm
Garmin Rally RK100, 649,99 euro, 334 gram

De XC serie tenslotte, is er voor de 2-bouts SPD plaatjes

Garmin Rally XC200, 1199,99 euro, 444 gram, stackhoogte 13,5mm
Garmin Rally RK100, 699,99 euro, 451 gram