Polar heeft weer twee nieuwe horloges op de markt gebracht. Helemaal nieuw zijn ze overigens ook weer niet, want het gaat om nieuwe versies van de Polar Ignite en Polar Vantage M: Ignite 2 en Vantage M2.

Het Finse bedrijf heeft ingespeeld op de coronacrisis, “want onze workout-routine is afgelopen jaar ingrijpend veranderd”, zegt Tomi Saario, de CEO van Polar. “Het licht aan het eind van de tunnel is momenteel voor velen zichtbaar en dat is een enorme kans om sterker terug te komen. De horloges van Polar bieden een holistischer beeld dan andere partijen in de markt, door op ieder moment inzicht te bieden in de allesomvattende fysieke en mentale gesteldheid van de gebruiker”, laat Polar weten in het persbericht. “De nieuwe Ignite 2 en Vantage M2 zijn precies voor dat doel ontworpen. Ze helpen om je lichaam beter te begrijpen, je prestaties te verbeteren en bieden alle handvaten om 2021 jouw jaar te maken.”

Polar Ignite 2

Eerst wat informatie over de Polar Ignite 2, het horloge waarmee je ook onder normale omstandigheden de show kunt stelen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Grit X of alle Vantage-modellen lijkt de Ignite al minder op een sporthorloge en qua uiterlijk meer op een smartwatch. Maar dat zegt in dit geval niet alles: de Ignite 2 zit bomvol sport- en fitnessfuncties. Het is een lichtgewicht met geïntegreerde GPS, handige functies (zoals ademhalingsoefeningen met Serene of workout-begeleiding van Fitspark), hartslagsensormodus, muziekbediening en weersvoorspelling en ook handige slaapfuncties (Sleep Plus Stages en Nightly Recharge). Veel van die functies zitten ook op de Vantage-modellen, alleen is de Ignite minder uitgebreid. Vanaf eind april is de Ignite verkrijgbaar voor een adviesprijs van €229,90.

Polar Ignite 2

Polar Vantage M2

De Polar Vantage M2 is – goh, verrassend – de opvolger van de Polar Vantage M, het ‘basismodel’ van de Vantage-horloges. De Vantage M is een prima horloge voor sporters die aan bijvoorbeeld wielrennen, hardlopen en zwemmen doen. Of juist allemaal tegelijk, dat kan ook. Een echt multisporthorloge waarmee je naar een doel kunt werken. Enkele functies die op de Grit X, Vantage V en Vantage V2 zitten, zitten nu ook op de Vantage M2.

Het gaat om functies als Running Program (trainingsschema’s voor hardlopers), Training Load Pro (gedetailleerd inzicht in herstel), Sleep Plus Stages en Nightly Recharge, Fitspark (workout-begeleiding) en FuelWise, waarbij je dus tijdens het sporten een melding kunt krijgen dat je moet eten of drinken. Op de Grit X werd die functie geïntroduceerd, maar inmiddels zit het ook al op de Vantage V2 en nu dus op de Vantage M2. Ook op de M2: muziekbediening, weersvoorspelling en push-notificaties. Ook functies die onlangs op de V2 werden gezet. De Polar Vantage M2 is vanaf vandaag verkijgbaar op de website van Polar voor € 299,90.

Polar Vantage M2

Polar maakte overigens ook bekend dat men later dit jaar met een software-update komt met nieuwe functionaliteiten naar de bestaande Grit X en Vantage V2 horloges. “De Grit X ondersteunt dan Weekly Summary, de hartslagsensormodus en muziekbediening, de Vantage V2 de hartslagsensormodus (dit horloge beschikt al over Weekly Summary en muziekbediening).”

Polar Vantage M2