Specialized heeft zin in de zomer. Ze introduceren hun coolste helm ooit, de S-Works Prevail II Vent met ANGi. Zeven van de tussenstukjes die normaal gesproken de ‘ribben’ bij elkaar houden zijn vervangen door dunne draden van Aramid. Dat zorgt voor zo goed als ononderbroken ventilatiesleuven, laat die hittegolf maar komen.

Koele helm

Vergeleken met de ‘gewone’ Prevail II is de ventilatieruimte bij de Vent met 20% toegenomen. Het moet zorgen voor een 2x zo goede koeling en daarmee de koelste helm die ze bij Specialized ooit ontwikkelden. Niet onbelangrijk, want het hoofd koel houden op warme dagen is niet alleen prettig, maar ook een beter voor je lijf. En volgens de Amerikanen is de helm dankzij de gestoomlijnde luchthappers ook nog eens behoorlijk aerodynamisch. De nieuwe Prevail komt met een verbeterde MIPS SL padding, die zorgt voor een goede vochtafvoer en extra veiligheid mocht je op je hoofd vallen.

Hieronder een animatie van de verbeterde luchtstroming in de Vent helm.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

ANGi

Alle helmen hebben een ANGi Crash sensor aan boord. Die zit achterop de helm, net naar de knop waarmee je de helm op maat brengt. Met ANGi kun je bij een onverhoopte val automatisch een berichtje laten sturen naar een SOS-contact op je Android telefoon of Iphone. Mits je bijbehorende RIDE-app hebt geïnstalleerd natuurlijk. In de doos vind je een unieke activatie-code die een jaar lang gratis de ANGi functionaliteit biedt. In de Ride app geef je aan wie een sms en mail moet ontvangen als jij bent gevallen en zelf niet meer kunt reageren. Je kunt zelf instellen hoeveel tijd er moet zitten tussen de val en het daadwerkelijk versturen van zo’n alarm. Het systeem is ook te koppelen aan de Element fietscomputers van Wahoo.


Linksonder zie je de ANGi sensor zitten

Maten en kleuren

De  Vent komt beschikbaar in 3 maten, S, M en L. Vastzetten gaat met een kliksysteem onder de kin. Hoe strak je de helm op je hoofd wilt hebben bepaal je simpelweg door de ronde knop achterop aan te draaien na het opzetten.De Prevail II Vent is eerst te koop in 4 kleuren (wit, zwart, zwart/maroon, sand) en komt in mei ook in Team Replica uitvoeringen. De adviesverkoopprijs bedraagt 319,90 euro.

We hebben ondertussen een testexemplaar in ons bezit. Deze maat M weegt 233 gram. Zodra de eerste warme dagen zich hebben gemeld, laten we je weten hoe goed die ventilatie in de praktijk werkt.

Meer info: specialized.com/nl/