Ter gelegenheid van Strade Bianche heeft Selle Italia afgelopen weekend de Pro Team-versie van de Flite Boost gepresenteerd. De nieuwe Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow, een hele mond vol, is hét zadel voor professionals, maar nu ook voor de gewone sterveling verkrijgbaar.

Wat weetjes: de carbon rail is met 10 millimeter verlengd, het is een extreem lichtgewicht en heeft een Superflow-opening. Het model Flite Boost werd een jaar geleden op de markt gebracht en is geliefd bij zowel profs als liefhebbers. Veel renners rijden met de Flite Boost, waaronder Strade Bianche-winnaar Van der Poel.

Selle Italia Flite Boost Pro Team

De Pro Team Kit Carbonio Superflow werd speciaal voor Strade Bianche gelanceerd. “De Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow is kort en compact met de klassieke T-vorm die we gewend zijn van alle Flite modellen. Een zadel dat made in Italy is, met een vlakke vorm, een zadelschaal van nylon-carbon-composiet, een volledig met de hand beklede cover en een carbon rail die 10 millimeter langer is voor betere verstelbaarheid. Een bijzonder licht zadel: De S3 weegt 165 gram en de L3 170 gram. Vanuit esthetisch oogpunt, onderscheidt de Flite Boost Kit Carbonio Superflow Pro Team zich door een bijzonder design in race-stijl, rood aan de randen en glanzend zwart op de neus”, staat er in het persbericht.”

Nog wat gegevens:
Afmetingen: S (135mm X 250mm), L (145mmX 250mm)
Gewicht: S 165 gram, L 170 gram
Rail: Carbon Rail (+ 10mm)
Cover: Fibra-Tekk

De adviesprijs bedraagt €314,90.

Selle Italia Flite Boost Pro Team