Het wielerseizoen is prima begonnen voor Bauke Mollema. De Groninger won twee weken geleden al de openingsetappe in de Tour du Var en schreef vandaag de Trofeo Laigueglia op zijn naam. Op minder dan twintig kilometer van de streep demarreerde hij uit een omvangrijke kopgroep.

Grote namen stonden aan het vertrek in Laigueglia, de koers die vorig jaar werd gewonnen door Giulio Ciccone. Met mannen als Mikel Landa, Vincenzo Nibali, Egan Bernal, Nairo Quintana en Mollema was er weinig nodig om het te laten ontploffen. Landa stak, zoals wel vaker, het vuurtje aan maar kreeg niemand mee. Op de Capo Melo werden de vroege vluchters gegrepen door een groep met onder anderen Mollema en Ciccone, waarna Bernal het probeerde. Zonder succes: hij werd samen met Clément Champoussin gegrepen.

Vlak voor een nieuwe passage van de Capo Melo versnelde Mollema en pakte hij direct een mooie voorsprong. Bernal, Champoussin en Landa probeerden nog dichter bij de Nederlander te komen, maar de vogel was gevlogen. Met een voorsprong van 39 seconden op Bernal passeerde hij als eerste de streep en mocht hij voor de tweede keer dit seizoen het zegegebaar maken. Mauri Vansevant maakte het podium compleet.

Veel van de renners komen zaterdag in actie in Strade Bianche, de World Tour-koers waar ook Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Julian Alaphilippe en Tom Pidcock aan de start verschijnen.

Trofeo Laigueglia 2021