Na enduro fietsen met de geometrie van een stretched-limo en een e-bike met meer accessoires dan Paris Hilton in full swing is het nu een gravelbike waar Nicolai mee op de proppen komt. Natuurlijk van aluminium, en ook met de bekende heavy duty look zoals we van Nicolai gewend zijn.

De Argon GX is de naam van Nicolai’s gravelbike. Er was als een Argon CX en CX Pinion. Waar de eerste vooral als cyclocrossfiets werd gepresenteerd en de Pinion variant als trekkingfiets de wijde wereld wordt ingestuurd. De GX is verkrijgbaar als frameset en complete fiets.

Alle Nicolai frames worden met de hand gemaakt in Mehle, een gehucht onder de rook van Hannover in Duitsland. De Argon GX, gemaakt van 7020-T6 aluminium moet als multifunctionele gravelfiets door het leven gaan. Ronde buizen wisselen speciaal gevormde en vierkante profielen af om tot één geheel te komen. Het frame heeft drie bevestigingspunten voor bidonhouders en kabels lopen binnendoor.

Bekijken we de geometrie van de fiets dan zien we dat Nicolai dezelfde koers vaart dan dat ze bij hun mountainbikes al jaren doen. De fiets is langer en luier dan de CX versie. Die moet de fiets speelser en beter te controleren maken op ruigere ondergrond.

Het frame is volledig op te bouwen naar wens. Nicolai laat bijna alle vakjes open. Een voorderailleur of 1x setup, beide opties zijn mogelijk. Wel moet er rekening gehouden worden met de bandbreedte. Kies je voor een 2x setup dan is 42mm (700C) het maximum. Bij een 1x setup passen ook brede 650B sloffen.

Er is gekozen voor kleine, fraaie flatmount schijfremmen. Er is ruimte om een interne dropperpost kabel te monteren (31.6 diameter) en het frame is beschikbaar in maten XS tot XXL. Kleurkeuze is vrij, zolang het maar geanodiseerd is.

Een frameset kost €1449. Complete fietsen zijn verkrijgbaar vanaf €3750.
Meer informatie