Tijdens het binnen trainen ga jij er net zo goed voor als buiten, dat heb je wel bewezen. Misschien is een complete indoor fietstrainer voor jouw pain cave wel de volgende stap. Je wilt namelijk dat je trainingen het gewenste effect hebben: iedere training moet raak zijn. De TrueBike is zo’n voorbeeld van een complete indoor fietstrainer. Lees hieronder waarom fietsliefhebbers zoals jij de TrueBike kiezen om hun performance te verbeteren.

De voordelen op een rij

Groot voordeel van de TrueBike is dat het fietsen voelt zoals buiten en je belast de juiste spiergroepen. Je merkt dat je ritten binnen langer volhoudt. Door de juiste spieren op de beste manier te trainen, ben je straks beter voorbereid op het nieuwe seizoen.

Hoe dit kan? Terwijl jij aan het fietsen bent, meet de TrueBike 10.000 keer per seconde de weerstand die je in je benen moet voelen. De krachtige weerstand komt voort uit de motor, gecombineerd met een gerobotiseerd meetsysteem. Deze True Force Technology vervangt het vliegwiel, dat in iedere andere indoor fietsoplossing zit. Een vliegwiel geeft een andere weerstand dan het buiten fietsen, waardoor je sneller het gevoel hebt dat je doorschiet en de juiste spieren op een minder optimale manier traint.

TrueKinetix

Op een complete indoor fietstrainer kun je met vertrouwen op de pedalen staan. Je hoeft niet na te denken of je misschien je bikeframe beschadigt. De TrueBike staat op rubberen pootjes, waardoor de fiets een beetje meegeeft als jij staand op de pedalen aan het klimmen bent (dit kan tot 15%). Het frame van de TrueBike is erg smal, waardoor je niet met je benen tegen het frame kunt aankomen. Bonus: je bespaart gedoe en vieze vingers, omdat je je buiten fiets niet in een indoor trainer hoeft te plaatsen.

Meer complete indoortrainers in pain caves

Veel fietsliefhebbers rijden al op de TrueBike en deinzen niet terug voor een lange rit. De meeste fietsers koppelen Zwift en stappen een paar keer per week op de TrueBike om hun doelen te behalen. Lees hieronder de belangrijkste features die je trainingen beter maken.

1. Soepele connectie met Zwift
De TrueBike maakt gemakkelijk verbinding met Zwift. Zo kun je samen met je vrienden routes rijden en kijken of je de club nog kunt bijhouden. Ook is het mogelijk om eigen trainingen op de TrueBike te zetten.

2. Perfecte bikefit
Je wilt je indoor trainingsfiets precies goed afstellen. Daarom kun je de TrueBike op zeven punten volledig op maat instellen. Nog een voordeel: dit kan gemakkelijk en snel, dus je kunt de TrueBike delen met je partner. Als jullie allebei graag binnen trainen, bespaar je dus flink wat ruimte.

3. Ruimte besparen in huis
Een complete indoor trainingsfiets klinkt groot, maar met de TrueBike bespaar je ruimte omdat de wielen van je racefiets ontbreken. De TrueBike is 162 cm lang en 57 cm breed. Je verwacht het niet, maar dat is dus minder lang dan een fiets in een indoor trainer.

TrueBike

4. Alle data die je nodig hebt
Dol op data? De makers van de TrueBike ook. Data geeft je onder andere inzicht in je wattage, pedaalefficiëntie en links/rechts verhouding, waardoor je gerichter kunt trainen. Alle data wordt samen gebracht in je TrueAthletes account, zodat je online je progressie kunt inzien. Je kunt je data vervolgens ook op Strava delen.

5. WIFI connected en eigen stroom opwekken
De TrueBike is een volledig loT-device en dus gemakkelijk gekoppeld met WIFI. Een software update met nieuwe features wordt simpel via de WIFI-verbinding op de TrueBike gezet. Daarnaast wek je tijdens het fietsen stroom op, waardoor je de TrueBike bijna nooit op het stroomnet aansluit.

Om het realistische fietsgevoel van de TrueBike exact te begrijpen, moet je het eigenlijk zelf ervaren. Dat kan tijdens een persoonlijke testrit (coronaproof). Maak hier een afspraak voor een testrit.

Word onderdeel van dit innovatieve Nederlandse bedrijf
TrueKinetix is volop in ontwikkeling, samen met hun klanten. De eerste gebruikers hebben inspraak gehad op de verdere ontwikkeling van de TrueBike. Zo dachten klanten mee over het design en hun feedback wordt meegenomen in software updates. Klanten die eventueel hulp nodig hebben, worden direct geholpen door het serviceteam. Het bedrijf wil wielrenners helpen nog beter te worden met een nieuwe oplossing voor het indoor trainen.

Prijs en verkooppunten
Aan de TrueBike hangt een prijskaartje van 3.250,-, waarmee het zich positioneert tussen de Wahoo Kickr Bike en de Tacx Neo Bike Smart. De levertijd van de TrueBike is op dit moment 6 weken. Bestellen? Dat kan via TrueKinetix.com en bij 15 fietsspeciaalzaken in Nederland en Vlaanderen.

Ben jij een fanatieke fietser die indoor heel wat afrijdt in Zwift en toe is aan een pain cave upgrade? Dan moet je de TrueBike echt overwegen. Je traint slimmer door de juiste spiergroepen te trainen, hebt een beter weggevoel, kunt op ieder gewenst opstappen en kunt zorgeloos op de pedalen staan. Plan hier een testrit.