POC heeft vandaag de Omne Eternal gepresenteerd, een helm die automatisch licht geeft zodra je ‘m op je hoofd zet zonder dat je er oplaadkabels of dergelijke accessoires voor nodig hebt. Dat is allemaal te danken aan een ‘baanbrekende’ zonneceltechnologie.

Door de eigen aandrijving genaamd Powerfoyle kan de helm licht omzetten in elektrische stroom en blijf je daardoor ten alle tijden zichtbaar. Het lampje blijft namelijk onder alle omstandigheden branden en hoeft nooit opgeladen te worden of via een aan/uitschakelaar bediend te worden. “Veiligheid en licht door schone energie”, zegt POC.

“De Omne Eternal is misschien wel een wereldprimeur”, zegt Jonas Sjögren, CEO van POC. “Met de baanbrekende zonneceltechnologie was het ons doel om onze rijders verbeterde veiligheid en een naadloze gebruikerservaring te bezorgen. Als je de helm op je hoofd plaats, wordt het systeem automatisch geactiveerd en daarmee wordt je eigen veiligheid zonder dat je erbij nadenkt vergroot. Daarnaast ondersteunt het onze inspanningen om bij te dragen aan een groenere wereld.”

De helm is vanaf juni verkrijgbaar en kost €250. Kijk hier voor meer informatie.

Omne Eternal

Omne Eternal