De tijd dat je een ingewikkelde puzzel moest maken als je een tent wilde opzetten is definitief voorbij met de introductie van de pop up tent. Kamperen wordt nu een makkie met dit soort tenten want een lichtgewicht pop-up tent is binnen 60 seconden opgezet. Je begrijpt wel dat dit soort tenten een must have zijn als je gaat kamperen. Voorwaarde is wel dat je voor de beste pop up tent kiest want er zijn wel wat verschillen te onderscheiden in het aanbod. Om je op weg te helpen bij het maken van je keuze, brengen we hieronder een aantal tenten onder je aandacht die wat ons betreft in aanmerking komen als de beste pop up tent. Daarnaast geven we je inzicht waar je op moet letten bij de aankoop van dit soort pop up tenten.

Inhoudsopgave

Top 10 beste pop up tenten

De 5 beste pop up tenten nader uitgelicht

1. Lumaland Comfort Pop Up Tent

Lumaland Comfort Pop Up Tent

De Lumaland Comfort Pop Up Tent heeft een afmeting van 210 x 210 x 140 cm. Dit is dan ook een drie persoons tent.

De Lumaland Comfort Pop Up Tent is gemaakt van polyester, heeft een blauwe kleurstelling en heeft een stahoogte van 140 mm.

Je kunt deze pop up tent bij de volgende webshops bestellen

2. Best Camp Skippy Pop Up Tent

Best Camp Skippy Pop Up Tent

De Best Camp Skippy Pop Up Tent heeft een afmeting van 220 x 120 x 90. Dit is dan ook een tweepersoons tent. 

De Best Camp Skippy Pop Up Tent is gemaakt van polyester, heeft een donkergrijze kleurstelling en heeft een stahoogte van 90 mm.

Je kunt deze pop up tent bij de volgende webshops bestellen

3. Deryan Luxe Galileo Pop Up Tent Anti Uv Fps 50+

Deryan Luxe Galileo Pop Up Tent Anti Uv Fps 50+

De Deryan Luxe Galileo Pop Up Tent Anti Uv Fps 50+ heeft een afmeting van 230 x 145 x 95. Dit is dan ook een tweepersoons tent. 

De Deryan Luxe Galileo Pop Up Tent Anti Uv Fps 50+ is gemaakt van polyester, heeft een zilver/ zwarte kleurstelling en heeft een stahoogte van 95 mm.

Je kunt deze pop up tent bij de volgende webshops bestellen

4. Deryan Dome Pop Up Tent 2

Deryan Dome Pop Up Tent 2

De Deryan Dome Pop Up Tent 2 heeft een afmeting van 230 x 14 x 95. Dit is dan ook een tweepersoons tent. 

De Deryan Dome Pop Up Tent 2 is gemaakt van polyester, heeft een zilveren kleurstelling en heeft een stahoogte van 95 mm.

Je kunt deze pop up tent bij de volgende webshops bestellen

5. Lastpak Pop Up Tent

Lastpak Pop Up Tent

De Lastpak Pop Up Tent heeft een afmeting van 245 x 145 x 95. Dit is dan ook een tweepersoons tent. 

De Lastpak Pop Up Tent is gemaakt van polykatoen, heeft een blauwe kleurstelling en heeft een stahoogte van 95 mm.

Je kunt deze pop up tent bij de volgende webshops bestellen

Last Amazon price update was: 6 februari 2021 14:00

Wat is een pop up tent?

Een pop up tent is een tent die voorzien is van een springveer in het frame en hierdoor snel opzetbaar is. Doordat deze tent voorzien is van een opgerolde veer hoef je deze alleen maar uit de verpakking te halen en de tent zal zich vanzelf opzetten door uit te klappen. Meer hoef je eigenlijk niet te doen om je tent op te zetten. Uiteraard is het nog wel even verstandig om de tent in iedere hoek vast te zetten maar het gestoei met stokken (terwijl vaak de hele camping toekijkt) is voorbij. 

Het grootste probleem wat mensen met een pop up tent hebben, is vaak meer het invouwen van de tent. Dit vraagt even een handigheid. Het is zeker wel belangrijk om dit goed te doen om ervoor te zorgen dat de tent de volgende keer ook weer binnen enkele seconden zal staan. 

Waarom kiezen voor een uitklapbare tent?

De naam “uitklapbare tent” beschrijft al de belangrijkste reden waarom je zou kiezen voor een pop up tent. Je maakt deze keuze voor het gemak maar ook omdat dit soort tenten licht van gewicht zijn. Pop up tenten worden immers gemaakt van polyester en de stokken van glasvezel. Dit soort tenten zijn dus ideaal om mee te nemen op trektochten, om langs de waterkant te overnachten tijdens het vissen of te gebruiken bij andere outdoor activiteiten.

Is een pop up tent hetzelfde als een instant tent?

Veel mensen denken dat een pop up tent hetzelfde is als een instant tent. Dit is echter niet het geval. Een instant tent is ook een naam die gegeven wordt aan een tent met stokken die vastgezet zijn in de binnen voering. Dit is geen tent die in vorm knalt als je deze uit de verpakking haalt maar wel een tent die je eenvoudig opzet.

Pop up tent

Waar let je op bij het kopen van een pop up tent?

Het uitkiezen van een tent die voor jou in aanmerking komt als de beste pop up tent is geen lastige opgave maar je moet wel op een aantal zaken letten. Het kwaliteitsverschil tussen dit soort tenten is vrij groot. Niet iedere pop up tent is de beste koop. Het is de kunst om een goede balans te vinden tussen de geschikte afmeting, duurzaamheid en een geschikte prijs. Als je de keuze maakt voor een van de tenten die wij aan je aanbevelen als de beste pop up tent die je op dit moment kunt krijgen, maak je een goede keuze hierin.

Pop up tent 3 persoons?

Het eerste wat je moet bepalen, is hoeveel ruimte je nodig hebt. De meeste pop up tenten zijn ontworpen voor twee tot vier volwassenen. Uiteraard is het wel goed om rekening te houden met je bagage bij het maken van je keuze hierin. De meeste mensen kiezen bijvoorbeeld voor een Pop up tent 3 persoons als ze hier met z’n tweeën gebruik van willen maken. Een ander punt waar je zeker op moet letten als je met meerdere personen in de tent gaat overnachten is waar de openingen zitten. Een tent met meerdere openingen is wel zo praktisch als je met meerdere personen in de tent gaat overnachten.

Tent easy up met haringen?

Even een praktisch puntje waar je zeker over moet nadenken bij het kiezen voor een geschikte pop up tent. Een tent easy up met stokken is een verstandige keuze. Dit lijkt een logisch punt. Alle tenten vertrouwen op stokken, haringen en scheerlijnen om in model te blijven en te blijven staan als er een briesje staat. Let hier echter wel op bij je keuze voor een geschikte pop-up tent. Er zijn tenten die niet worden geleverd met haringen, scheerlijnen of extra stokken om te voorkomen dat de wind vrij spel krijgt. Een Tent easy up met haringen (van een goede kwaliteit) is eigenlijk wel een must have in dit geval.    

Ventilatie van pop up tenten

Een ander belangrijk punt bij het maken van je keuze heeft betrekking op de ventilatie van de tent. De meeste pop up tenten zijn klein van afmeting wat kan leiden tot slechte ventilatie en verstikkende binnentemperaturen. Dit kun je relatief eenvoudig voorkomen door te kiezen voor een tent met extra grote ramen om de luchtstroom te bevorderen. Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt maar zeker wel iets om rekening mee te houden! 

Zijn pop up tenten waterdicht?

Als je ervan uit gaat dat iedere pop up tent volledig waterproof is, heb je het mis. Door de lichte constructie en de all-in-one constructie zijn veel pop up tenten niet bestand tegen zware regen of andere extreme weersomstandigheden. Ook in dit geval is kwaliteit wel een keuze. Vrijwel iedere pop up tent is voorzien van een waterdicht membraan zodat je niet meteen denkt dat je in de buitenlucht licht als het begint te regenen maar er zijn op dit gebied wel grote verschillen. De beste pop up tenten zijn voorzien van verzegelde naden of bevatten een mogelijkheid waarmee je de naden kunt afdichten. Dit is wel belangrijk want water zal onvermijdelijk een weg weten te vinden door de gaten in de stof waar naden zijn genaaid, als deze gaten niet zij afgedicht uiteraard. Als je kiest voor een van de opties die wij aanbevelen als de beste pop up tent, zul je niet zo snel verrast worden door dit soort ongemakken maar realiseer je wel bij het maken van je keuze dat de kwaliteit op dit gebied zeker zal verschillen tussen de diverse modellen. In dit geval kun je beter een keuze maken voor een pop up tent die net iets duurder is. De weergoden werken immers niet altijd mee…