Het is inmiddels februari en gelukkig is er niet meer alleen veldrijden op tv, maar is ook het wegseizoen gestart. Op Sporza konden we de afgelopen dagen al genieten van de eerste etappe in de Ster van Bessèges. Toch wordt er ook nog in modder gebaggerd. Hier is het te zien.

Middelkerke, Noordzee Cross (Superprestige, zaterdag)
De Noordzee Cross in Middelkerke is de achtste en laatste wedstrijd uit de Superprestige. Bij de vrouwen is er nog van alles mogelijk tussen oud-wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado en de kersverse draagster van de regenboogtrui Lucinda Brand. Het verschil is slechts drie punten in het voordeel van Brand, dus moet Brand het slechter dan een vijfde plek doen en moet Alvarado winnen om het niet uit handen te geven. Kansloos? Mwah, Brand was de laatste vijf Superprestige-wedstrijden en stond dit seizoen slechts één keer niét op het podium van een veldrit.

Reken bij de mannen niet meer op Mathieu van der Poel en Wout van Aert, want de twee smaakmakers van het afgelopen WK richten zich al op het wegseizoen. In de strijd om de eindwinst maakt dat overigens ook niet veel uit, want Toon Aerts (89) leidt voor Eli Iserbyt (84) en Michael Vanthourenhout (80). Aerts staat er dus goed voor, vooral gezien zijn WK-medaille in Oostende. De winnaar verdient 15 punten en dat wordt steeds iets minder tot de vijftiende plek. Vorig jaar won Laurens Sweeck in Middelkerke.

TV
Zaterdag (vrouwen) vanaf 13.35 uur op Eurosport, mannen om 14.55 uur
Sporza zendt 17.30 uur een samenvatting uit

Lille, Krawatencross (X2O Trofee, zondag)
In de X2O Trofee zijn we nog niet klaar. Pas volgende week valt in Brussel de beslissing en het klassement dat vooral om tijd draait is een klassement waar je niet mag verslappen. Brand leidt ook hier, maar Denise Betsema hijgt met iets meer dan een halve minuut achterstand in haar nek. Bij de mannen staat Van der Poel en Van Aert aan de leiding, maar door hun niet-deelname staat Sweeck op pole position. Bekijk hier alle klassementen.

TV
Zaterdag (vrouwen) vanaf 13.30 uur op Sporza (één), mannen om 15.00 uur

Ster van Bessèges (vrijdag, zaterdag en zondag)
Godzijdank is er weer koers op tv. En niet de minste wedstrijd, want in de Ster van Bessèges zijn er heel veel toppers actief. Vrijdag won Christoph Laporte de eerste etappe, zaterdag zegevierde Timothy Dupont in een chaotische tweede rit. Wie schrijft het eindklassement op zijn naam? Filippo Ganna misschien? De wereldkampioen tijdrijden vindt op de slotdag een tijdritparcours op maat. Sporza doet elke dag verslag, óók op de dag dat er cross is. Dan schakelt Sporza namelijk over op Canvas. Lang leve Sporza.

Vrijdag vanaf 14.40 uur op één, zaterdag vanaf 14.40 op één en zondag vanaf 14.00 uur op Canvas.

Ster van Bessèges