Als je een redelijk fanatieke matchvisser of feedervisser bent, weet je als geen ander dat je soms vaak uren langs de waterkant zit én veel spullen meeneemt om tot een goede vangst te komen. Om op de meest comfortabele- en praktische manier je hobby uit te voeren, moet je beschikken over de beste viskist die je maar kunt vinden. Het aanbod in viskisten is echter zeer groot. Outdoorinfo helpt je met het maken van je keuze als je op zoek bent naar de meest praktische en de beste viskist. Dit doen we door je inzicht te geven wat volgens ons de beste viskist is en je wegwijs te maken in de veelzijdige keuzemogelijkheden die je hierin hebt.

Inhoudsopgave

Top 10 beste viskisten

De 5 beste viskisten nader uitgelicht

1. Albatros Competition Match Box

Albatros Competition Match Box

De Albatros Competition Match Box is een viskist die zeker in dit rijtje van meest praktische en beste viskisten thuishoort. Deze viskist krijgt immers goede beoordelingen en recensies.

De Albatros Competition Match Box is gemaakt van aluminium en beschikt over vier uitschuifbare poten.  De zwart rode viskist heeft een afmeting van 44 x 34 x 48.

Je kunt deze viskist bij de volgende webshops bestellen

2. Seatbox Futura Comfort

Seatbox Futura Comfort

De Seatbox Futura Comfort viskist is een optie die wat ons betreft zeker in aanmerking komt als beste koop in viskisten. Je betaalt niet de hoofdprijs voor een viskist met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast krijgt deze viskist een prima waardering.

Als je de keuze maakt voor de Seatbox Futura Comfort, kies je voor een zwart blauwe zitkist met vier poten met een afmeting van 46 x 54.

Je kunt deze viskist bij de volgende webshops bestellen

3. JVS Solaris – Zitkist 

JVS Solaris - Zitkist

De JVS Solaris zitkist is een polyester zitkist van een uitstekende kwaliteit. Deze zitkist is voorzien van zes poten waardoor je op de meest comfortabele manier langs de waterkant zult zitten.

De JVS Solaris zitkist is zwart/ geel van kleur en heeft een afmeting van 86 x 67 x 67. Als je van plan bent om veel tijd langs de waterkant door te brengen, is dit een uitstekende keuze!

Je kunt deze viskist bij de volgende webshops bestellen

Last Amazon price update was: 5 februari 2021 17:32

4. Albatros Match box Competition Pro

Albatros Match box Competition Pro

De Albatros Match box Competition Pro mag uiteraard niet in dit rijtje van beste zitkisten ontbreken. Deze voorziening van dit bekende merk is gemaakt van aluminium en is dus zeer licht van gewicht.

De Albatros Match box Competition Pro biedt zeer veel praktische opbergmogelijkheden en heeft een afmeting van 34 x 44 x 44. De stoel beschikt over vier poten en is in een zwart/ rode kleurencombinatie uitgevoerd.

Je kunt deze viskist bij de volgende webshops bestellen

5. Malevé MS200 Wit 36 Poot

Malevé MS200 Wit 36 Poot

De Malevé MS200 Wit 36 Poot is een zeer comfortabele viskist. Als je op zoek bent naar praktisch gemak én comfort is dit zeker een zitkist die je in overweging moet nemen.

De Malevé MS200 Wit 36 Poot beschikt over veel mogelijkheden om je spullen op een overzichtelijke manier op te bergen. Daarnaast is deze viskist vormgegeven met het oog op comfort. Deze zitkist beschikt dan ook over 6 poten voor meer stabiliteit.

Je kunt deze viskist bij de volgende webshops bestellen

Wat is een viskist?

Een viskist is een multifunctionele tool waar iedere visser eigenlijk over moet beschikken. We hebben het hier immers over een stoel en een viskoffer in één. Je zit dus eigenlijk op je kist met visspullen. Dit is de reden dat een viskist ook wel een zitkist wordt genoemd. Een viskist bestaat uit een groot aantal lades met vakjes. Hiermee kun je al je spullen op een overzichtelijke manier bewaren en heb je al je benodigdheden (als het goed is) direct bij de hand als je deze nodig hebt. Een viskist is dus veel praktischer als een gemiddelde viskoffer!

Voor welke vorm van visserij is een zitkist het meest geschikt?

In de eerste alinea schreven we al dat een zitkist uitstekend geschikt is als je een matchvisser of een feedervisser bent. Daarnaast kun je een zitkist zeker ook gebruiken als je andere vormen van visserij beoefent. In veel gevallen zit je immers soms urenlang langs de waterkant en dan wil het jezelf dan ook zo comfortabel mogelijk maken. Vissen doe je immers voor je plezier dus comfort is zeker belangrijk. Het gebruik van een zitkist is echter niet heel praktisch als je veel moet lopen zoals bij roofvissen het geval is.

Verschillende soorten viskisten

Er zijn een groot aantal verschillende soorten viskisten te onderscheiden. Je kunt kiezen uit opties met een zeer verschillende prijs-kwaliteitverhouding. Als je zeer regelmatig langs de waterkant zit, zul je ongetwijfeld de voorkeur geven aan een meer uitgebreide viskist. Deze viskist beschikt niet alleen over meer laatjes en vakjes maar biedt ook meer comfort als he hierop plaatsneemt. Daarnaast kun je de wat meer geavanceerdere viskisten uitbreiden met onder andere een hengelsteun, aasbakken een parapluhouder en andere accessoires. Met dit soort modulaire uitbreidingsmogelijkheden kun je viskisten dus personaliseren en ervoor zorgen dat deze volledig aan jouw wensen voldoet. Uiteraard zijn dit soort viskisten wat duurder in aanschaf maar als je veel langs de waterkant zit, zul je geen enkele spijt hebben van je keuze!

Viskist beste

Waarom let je als je de beste viskist wilt kopen? 

Er zijn een aantal zaken waar je zeker op moet letten als je op zoek bent naar de beste viskist. Als we beginnen met het praktisch gemak, is het uiteraard goed om te letten op het gewicht en de mogelijkheden om de viskist op een praktische manier te vervoeren als je naar de waterkant loopt. In dit laatste geval is een viskist met een draagriem een zeer goede keuze. Je hebt dan je handen vrij voor je andere spullen zoals je hengels en je schepnet. 

Uiteraard is het ook goed om te kijken naar de opbergmogelijkheden als je op zoek bent naar de beste viskist. De stelregel hierin is eenvoudig: hoe meer lades, hoe hoger de viskist is. Uiteraard kun je ook meer spullen kwijt in een wat grotere viskist. De gemiddelde viskist beschikt over een of twee lades aan de zijkant of aan de voorkant. Je kunt dus ook de keuze maken voor een model met wat meer opbergmogelijkheden. Het is overigens ook goed om te kijken naar welke kant de lade openschuift. Een lade die naar de zijkant openschuift is veel praktischer omdat je dan niet eens op hoeft te staan om bij je spullen te komen. Dit is vaak wel het geval bij lades die naar de voorkant openschuiven. Met betrekking tot de opbergmogelijkheden is het goed om te weten dat de grotere opbergvakken vaak onder het zitgedeelte verwerkt zijn. We brengen dit onder je aandacht omdat deze vakken vaak als lades worden aangeduid in productomschrijvingen terwijl dit géén geen lades zijn die je uit kunt trekken.

Het belang van het kopen van een comfortabele viskist

Het belang van het kopen van een comfortabele viskist is erg groot. Dit is immers de zetel waar je een lange tijd in plaats zal nemen. Het is onder andere essentieel dat je de viskist waterpas op de over kan zetten. Als je een lange tijd op een schuin geplaatste zitkist moet plaatsnemen, zul je ongetwijfeld vroeg of laat rugklachten krijgen en zal je het plezier in het vissen snel vergaan! Het kiezen voor een viskist met telescopische poten is dan ook zeer verstandig. Als je dan ook nog kiest voor een viskist met modderpoten (dit zijn poten met een grote, ronde, platte onderzijde met een diameter tussen de een diameter van 25 of 36 mm) voorkom je dat je wegzakt op een drassige ondergrond. 

Een ander groot voordeel van (onafhankelijke) in hoogte verstelbare poten, is dat je een prettige zithouding kunt aannemen. Je hebt de viskist op de juiste hoogte ingesteld als je met je knieën een hoek van ongeveer 90 graden maakt al je op de viskist plaats neemt. In deze houding zul je het langst op een comfortabele manier zitten. Dit is zeker niet het geval bij een te hoge of een te lage viskoffer. Tot slot is het een verstandige kiezen om te kiezen voor een viskist met rugleuning als je een zwakke rug hebt. Deze rugleuning zal je de gewenste ondersteuning geven als je aan het vissen bent. 

Jouw keuze voor de beste viskist

Het is goed om je te realiseren dat er een hoger prijskaartje hangt aan een wat uitgebreidere viskist. Als je echter kiest voor een van de opties die we onder je aandacht hebben gebracht als de meest praktische en de beste viskist, zul je lang plezier hebben van je voorziening. In dat geval zul je geen enkele spijt hebben van je investering als je langs de waterkant zit!