Een fietskledingmerk dat niet alleen rekening houdt met de techniciteit, de pasvorm en het comfort van de kleding? Alé is hét merk bij uitstek voor kwalitatieve fietskleding met prachtige designs en kleuren. Na jaren ervaring met de fietskleding, bij zowel prof- als amateurploegen, werd Alé in 2013 geboren.

Vandaag de dag staat Alé gekend voor zijn uitstekende kwaliteit, de kleurrijke, onderscheidende designs en de perfecte pasvorm. Het merk kent een zeer uitgebreide collectie voor man en vrouw opgedeeld in verschillende kledinglijnen om zo voor iedere renner, prof of amateur, de meest geschikte fietskleding te bieden. 

Bovendien besteedt Alé ook veel aandacht aan de vrouwen. Hoewel ze fietskleding voor iedereen met een voorkeur voor felle kleuren en fancy designs produceren, wist Alé al snel dat ze vooral bij het vrouwelijk geslacht populair zouden worden. Dit resulteerde op zijn beurt dan ook in een eigen professioneel vrouwenteam, nl. Alé Cipollini. Zou het feit dan zo’n 80% van de werknemers vrouwen zijn hier iets mee te maken kunnen hebben? 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ontwikkelen van fietskleding is niet langer hun job, het is hun passie
ALÉ is dus zeer technische Italiaanse fietskledij geproduceerd door A.P.G. srl, ontstaan in 1989 en gevestigd in de provincie Verona. Het bedrijf telt een 100-tal medewerkers die tewerkgesteld zijn in een fabriek vlakbij Verona waar eveneens het Research Laboratory gevestigd is dat instaat voor research en ontwikkeling van de technische materialen en oplossingen voor wielerkledij. 

Dankzij de ultieme combinatie van onderzoek, technologie én de technische ondersteuning van verschillende atleten is ALÉ het merk met geavanceerde know how. Het commitment van A.P.G. binnen het professionele wielercircuit zorgt voor uitstekende kwaliteitsnormen en productkenmerken die de prestaties en het comfort van de atleet alleen maar ten goede komen. Bovendien is Alé helemaal mee met de nieuwste trends. Naast hun prachtige, beschermende mondmaskers, produceerden ze in 2020 de Green Road Jersey & Bibshorts, een volledige set uit gerecycleerd plastiek. Het milieu blijkt ook bij deze fietsproducent zeer belangrijk te zijn en dat wordt geapprecieerd door de maatschappij.

Alé Rev

Moeilijkheden met kiezen? Ontdek de kledinglijnen.
De Solid lijn bevat de essentials. Een mix van kleuren, klassieke en geometrische designs die bovenal comfort bieden. Het is fietskledij voor de alledaagse fietsliefhebber die met plezier geniet van kleding ontworpen met oog op comfort. Bovendien valt deze lijn met vrijwel de hele Alé collectie te combineren.

Ale SolidDaarnaast hebben we de PRR (Pro Racing Research) lijn; de originele lijn van Alé die meteen klassiekers werden. Het is fietskleding die erkend en geapprecieerd wordt door tal van teams. Naast de prachtige designs en kleuren, staan prestaties centraal. Dit alles is mogelijk dankzij de zorgvuldige studie van de kleinste details en de ergonomische pasvorm.

De PRS (Pro Racing System) lijn, ontstaan uit samenwerkingen met prof teams, is een resultaat van tal van onderzoeken en technische oplossingen. Deze lijn onderscheidt zich door de aandacht voor aerodynamica en de anatomische constructie van het lichaam. Stoffen worden zorgvuldig gekozen en getest in verschillende seizoenen met oog op ventilatie, ademend vermogen en bescherming.

Tot slot de R-EV1 lijn, of beter, de exclusieve revolutionaire lijn van de gehele Alé collectie. Elk kledingstuk onderscheidt zich dankzij de unieke eigenschappen op gebied van concept, materialen en geavanceerde afwerking. Het is een lijn die alle oplossingen, bestudeerd en gevonden door het onderzoekscentrum van Alé, omvat om zo de fietservaring te optimaliseren.

  • Raadpleeg de volledige zomer collectie 2021 hier. 
  • Vind hier uw dichtstbijzijnde winkelpunt.
  • Exclusieve verdeler binnen de Benelux:  Bowdy & Brave

Alé