Stel je bent een fanatieke mountainbiker en bent toe aan een nieuwe helm. Je vind wat techniek niet erg en ziet er graag uit als een ‘echte’ mountainbiker. Dan wil je een helm met klep. Maar stel je bent diezelfde mountainbiker en je wilt ook nog wel eens naar een bikepark. Of gewoon een sprong wagen. Dan wil je een full face helm. Sweet protection heeft deze deelbare helm gemaakt. Prettig op de melow trails, veilig in het bikepark.

Eerder hadden we al de racehelm van het Noorse merk in de test. Luxe afwerking, prachtig design en goede service. Daar hoort een prijs bij. Bij het zien van deze helm dacht ik dan ook maar één ding: dat moet wat kosten! Want je hebt niet alleen twee helmen voor de prijs van één. Het ding bevat ook MIPS en andere safety features. En belangrijker nog: de buitenkant is volledig van carbon.

€299,95 kost het geheel. Klinkt duur, maar bedenk je dat een carbon full face helm van de concurrent zonder problemen 100 euro of meer extra kost. En dan heb je nog geen tweede ‘normale’ helm.

Goed, beginnen bij het begin. De beschikbaarheid is vrij matig en de beschikbare kleurstellingen wisselen af en toe.
De helm is met 540 gram (open helm) en 960 gram (full face) niet erg licht. Wel is het verreweg de mooist deelbare helm die we tot nu toe gezien hebben. Het systeem van deelbare helmen is niet nieuw. Merken als Bell hebben al jaren een model in hun assortiment. De Arbitrator ziet er echt niet uit als een half/half samenraapsel. Nee, het is een complete open helm én een volwaardige full face helm.

We testen eerst de helm als open variant. Zoals gezegd is het geen licht exemplaar. 540 gram nagewogen. Hiermee is het de zwaarste helm die ik tot nu toe op gehad heb. En dat merk je. Ga je hard naar beneden, dan heeft de helm de gewoonte langzaam naar voren te schuiven. Dit is te voorkomen door de helm steviger aan te draaien. Dat kan echter leiden tot hoofdpijn. Opletten dus.

De afwerking is erg goed. De volledige helm is omringd met hard kunststof. Binnenin is een volledige MIPS-schaal voorzien en het binnenwerk pas je makkelijk aan met het stelwieltje aan de achterkant.

Zijn er ook nadelen? Ja! De prachtige, maar forse klep aan de voorkant is niet verstelbaar en zou best wat hoger mogen staan. Nu kijk je geregeld richting de klep en dat belemmert je zicht.

Fiets je met de open helm, dan heb je ‘normale’ helmbandjes zoals je dat gewend bent en een magneetsluiting die het gebruik met handschoenen vereenvoudigd. De looks, het minimale design en de hoogwaardige afwerking maken het een zeer mooi geheel. Hoe bevalt hij als full face helm?

Juist, daar wordt het interessant. Met de Arbitrator is het mogelijk om lange klimmen te doen met een open helm terwijl je kunt dalen met een full face. Zuurstof, maar toch veiligheid bergop. Maximale protectie bergaf. Ik gebruik dit systeem meermaals afgelopen zomer. Al snel blijkt dat het vooral loont bij langere klimmen. Vooral omdat het ‘ombouwen’ toch wel wat tijd kost.

Het koppelen van de twee delen kan maar op één manier. Zo kan er nooit wat fout gaan bij een valpartij. Eerst klik je de twee helften in elkaar.

Hierna haal je de hendel aan de achterzijde om waarmee je de twee delen tot een geheel samensmelt.

De helmbandjes van de open helm verdwijnen achter de gehoorbescherming. Dit is een van de weinige nadelen van de helm. Dit moet netjes en secuur gebeuren en kost daardoor best wat tijd. Doe je dat niet, dan drukken de plastic delen tegen de zijkant van je hoofd ter hoogte van je slaap en dat zit erg onprettig. Om nog maar niet te denken wat de impact hiervan kan zijn bij een valpartij.

Zit dit goed, dan heb je een zeer comfortabele full face helm. Het sluitsysteem werkt eenvoudig en snel met een bucklesluiting. Groot voordeel is dat je nog steeds de stelknop aan de achterzijde van de helm kunt gebruiken om het geheel losser of strakker op je hoofd af te stellen. Dit is normaal gezien niet aanwezig bij full face helmen.

Na een fors aantal ritten merken we op dat de blanke lak vrij snel loslaat. Dat is zonde, zeker voor een helm met zo’n mooi design. De Arbitrator kost net geen 300 euro en is daarmee zeker het overwegen waard als je een af en toe een bikepark wilt opzoeken en graag eigen materiaal gebruikt. Een basis niveau full face helm kost al gauw zo’n €150. Een open helm mag ook al snel zo’n 100 euro of meer kosten. Deze Noorse combinatie moet niet veel meer opleveren en ziet er ook nog eens zeer gelikt uit.

Website Sweet Protection