s’ Werelds oudste helmenfabrikant Lazer breidt zijn gamma uit met de nieuwe Sphere helm. Een betaalbare helm die geschikt is voor iedereen door de maatvoering en kleuropties.

Volledig rond je hoofd kun je de helm strak aan laten sluiten door het Advanced Rollsys®-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de helm niet begint te wiebelen en draai je aan op de bovenkant van de helm.
Lazer heeft onderzocht dat je hoofd instinctief in een hoek staat van 15 graden bij het fietsen. De ventilatiegaten zijn hierop afgestemd om zo veel ventilatie te bieden.
Voor iets meer aerodynamica is de Sphere ook compatibel met de Aeroshell. Een extra laag over de helm voor extra bescherming tegen nat en koud weer. Wat betreft de veiligheid gaat Lazer ten raden bij Virginia Tech waar ze de helmen grondig testen. Hier scoren ze 5 sterren en daarmee nestelt de nieuwe Sphere zich tussen de veiligste helmen die te koop zijn.

Er zijn 4 maten van de Sphere van 52 tot 64 centimeter hoofdomtrek.
– S: 52-56 cm (250 gram)
– M: 55-59 cm (260 gram)
– L: 58-61 cm (280 gram)
– XL: 61-64 cm (310 gram)
Hij is direct leverbaar en er is keuze uit de volgende kleuren: mat zwart, wit, rood, blauw, matte dark green Flash yellow, matte stripes.

Lazer geeft je de keuze tussen de gewone Sphere die 139,99 euro kost en de Sphere met het bekende MIPS-systeem (159,99 euro).
Praktijk
Hoe zit hij dan? Nou eerlijk: ik vergeet soms dat ik hem op heb. Ik heb er afgelopen maand bijna dagelijks mee gereden en hij bevalt goed. Bovenop hoef je hem niet heel strak aan te draaien om goed te blijven zitten. Het is erg koud geweest, dus over de ventilatie kan ik niet veel vertellen behalve dat een muts eronder ook goed past. Het matte en glimmende zwart geven hem een luxe uitstraling zonder teveel toeters en bellen. Tijdens het testen wist ik nog niet wat de adviesprijs was, maar mijn vermoedens waren dat hij een stuk duurder zou zijn dan dat hij in werkelijkheid is. Een goed teken!
Meer info: www.lazersport.com