Nieuws uit de hoek van Lazer. Een fraaie, nieuwe trail-specifieke mountainbike helm. Dat betekent: robuust uiterlijk, net even wat meer protectie én een flinke klep. Niet alleen dat, want de helm zit vol met slimme en mooie features.

De Jackal heet het gevaarte dat beschikbaar is in vijf verschillende kleuren en drie maten. Daarbij heb je ook nog de keuze uit een variant met of zonder Mips. Nu zou ik persoonlijk altijd de variant met Mips nemen. Zeker omdat het prijsverschil gering is: €159,90 voor de versie zonder, €179,00 voor de helm met Mips.

Wat zijn die mooie features? De helm komt standaard met geïntegreerde GoPro mount; Snel monteren en filmen maar, handig! Geen lelijke plakkers of ingewikkelde constructies. Ook is de helm aan de voorzijde wat breder gemaakt. Vaak lopen dit soort modellen wat verder door om het gedeelte rondom de slaap beter te beschermen. Nadeel hiervan is dat veel type fietsbrillen niet lekker passen. Lazer lost dit op door de helm wat breder te maken. Liever een goggle? De rubberen grip aan de achterzijde houdt de band van je oversized zwembril netjes op zijn plaats.

De kinband sluit je met een eenvoudige magneetsluiting. Perfect: je handschoenen met lange vingers kunnen gewoon aan blijven. Het ‘Advanced Turnfit System’ draait al een tijdje mee. Hiermee stel je de helm eenvoudig af en trekt het binnenwerk overal gelijkmatig strak.

Zo’n Jackal is direct beschikbaar bij alle Shimano dealers. Meer informatie: lazersport.com