Niemand minder dan Mathieu van der Poel keert dit weekend weer terug in het veld. Zaterdag maakt hij zijn rentree in de Scheldecross. Last minute heeft hij de Superprestige-cross in Gavere toegevoegd aan zijn programma, waardoor hij dus direct een dubbel crossweekend heeft. Waar is het op tv te zien? Wij hebben een overzicht gemaakt.

Even om het geheugen op te frissen: op 2 februari 2020 reed Van der Poel zijn laatste officiële cross. In de coronazomer deed hij weliswaar mee aan wat proefballonnetjes van Sporza, maar dat waren geen echte crossen. Het WK was dus zijn allerlaatst échte wedstrijd in het veld en daarin zegevierde hij. Op de weg maakte hij op 21 oktober zijn laatste opwachting, maar drie dagen na zijn heroïsche zege in de Ronde van Vlaanderen kukelde hij tijdens de Driedaagse De Panne in een gracht met een hersenschudding tot gevolg. Sindsdien heeft hij geen koers meer gereden.

Dus er komt direct een duel Van der Poel-Wout van Aert? Nee, helaas. Van Aert heeft er al aardig wat wedstrijden op zitten, maar ontbreekt komend weekend vanwege een trainingsstage in Spanje. Op 20 december keert de Belg weer terug in het veld, als er in Namen de wereldbekerwedstrijd op het programma staat. Dat wordt de eerste ontmoetingen tussen de twee kemphanen. Maar eerst mogen we zaterdag en zondag dus alleen van Van der Poel genieten. Weet hij direct te winnen? Hier is het te volgen.

Starttijden voor zaterdag en zondag:
– 13.45 uur de vrouwen
– 15.00 uur de mannen

Waar is de Scheldecross (zaterdag) te zien?
– Vanaf 13.30 uur live op Sporza (één)
– Livestream via Eurosport, klik hier
– Livestream via Sporza, klik hier

Waar is de Superprestige-cross in Gavere (zondag) te zien?
– Vanaf 13.30 uur live op Sporza (één)
– Vanaf 13.35 uur live op Eurosport 1
– Livestream via Eurosport, klik hier
– Livestream via Sporza, klik hier

Lucinda Brand 2020