Vul jij tijdens een fietsrit je bidon met water? En vul jij überhaupt wel een bidon of koop je bij de Appie een plastic fles? Elio Tagliola heeft iets bedacht om eenvoudig je route te uploaden en met één druk op de knop watertappunten toe te voegen. Dat is een stuk beter voor het milieu.

“Ik ben dit project gestart voor iedereen die van bewegen houdt en op hun route iets wil eten en drinken”, schrijft Tagliola in een persbericht. “Het is gericht op het stimuleren van het gebruik van bidons in plaats van plastic flessen water te kopen en deze vervolgens weg te gooien.”

Tagliola heeft een site gemaakt waar je eenvoudig de eigen route kunt uploaden en met een simpele druk op de knop watertappunten (1.700 in totaal in Nederland) kunt toevoegen. De route krijg je daarna terug inclusief watertappunten in een omtrek van 3 kilometer. Hoewel op dit moment de horeca is gesloten, zijn de watertappunten als het goed is nog steeds ‘open’. Op de website www.ridewithpoi.com kun je een route uploaden.

Lees ook

Waar tap je onderweg water?

Doel is om in alle landen van de wereld een kaart te maken met (gratis) watertappunten. Doordat de bidons worden gevuld, worden er minder plastic flessen verkocht. Voor meer informatie over dit project kun je terecht op de website.

POI
Watertappunten toevoegen: je hebt drie opties.