Ik ben geen meisje–meisje, maar vind de kleur roze wel mooi. Heb het richtingsgevoel van een kiwi, maar gelukkig ben ik dol op het ontdekken van nieuwe wegen. Verslaafd aan Pepsi Max, maar drink liever thee. Vertel mezelf dat goed, goed genoeg is, maar wil altijd beter. ‘Niet lullen maar poetsen’-mentaliteit, tenzij je die letterlijk neemt. Dan lul ik liever dan ik poets. Mijn naam is Veerle Goossens, jullie nieuwe verhalenverteller hier online op Fiets.nl. Of liever gezegd Pedala, de afdeling waarbij alles draait om wat wij vrouwen willen weten rondom fietsen.

Ondernemende topsporter

Op mijn twaalfde stapte ik voor het eerst op de racefiets, die in de winter verruild werd voor een cyclocrossfiets. Ondertussen zijn we vijftien jaar verder en is er veel veranderd, maar mijn passie voor het fietsen is gelukkig altijd gebleven. Zo behaalde ik mijn diploma aan het Johan Cruyff University, startte ik een webshop in fietskleding speciaal voor vrouwen (en verkocht die na vijf jaar) en run ik voor het derde jaar op rij mijn persoonlijke cyclocrossploeg. Dit combineer ik met freelance marketingactiviteiten.

Fietspaspoort

In de afgelopen jaren heb ik op verschillende merken gefietst: Vagacini, Stevens, Museeuw, VanTuyl, Apex, Colnago, Pinarello en Trek. Mijn huidige racefietsen zijn van het merk Trek. Onlangs verruilde ik mijn Trek Madone voor een Trek Emonda. In het veld fiets ik op de Crossista’s van Pinarello.

Op een blauwe maandag heb ik nog eens op de baan gereden en afgelopen zomer stapte ik voor het eerst op een MTB, de Trek Supercaliber.

Wat mag je van mij verwachten?

Wekelijks deel ik hier een verhaal waarin ik je meeneem in mijn dagelijkse belevenissen, een product dat ik getest heb of andere fiets gerelateerde items waar ik wat over wil delen. Het lijkt me ontzettend leuk om jullie te inspireren op fietsgebied, maar hoop dat jullie ook mij willen inspireren. Al die inspiratie bundel ik samen in een leuk artikel. Door vrouwen, maar niet alleen voor vrouwen. Want we gaan bewijzen dat die fietsende heren van tegenwoordig ook echt nog wel iets van ons kunnen leren. Ik begrijp echt wel dat een man weinig heeft aan een review van een dameszeem. Hoewel, kerst komt eraan. Een fijne fietsbroek onder de boom is zo’n verkeerd idee nog niet, toch?

De eerste blogpost van Veerle vind je hieronder:

Lees ook

Pedalablog: Een krekelmomentje

Mij nog beter leren kennen? Op mijn Instagram neem ik je dagelijks mee in mijn (fiets)avonturen: instagram.com/veerle_goossens

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.