In februari kwam Rapha met het nieuws dat zij nieuwe kleding ‘voor breder publiek’ gaan maken. Zo heeft Rapha haar meest geavanceerde Pro Team fietskleding uitgebreid met de Training Jersey. Nu zetten ze dit voort met de Pro Team Training Long Sleeve Jersey.

Het nieuwe shirt is volgens Rapha een verlengstuk van de Pro Team Training Jersey en heeft het dezelfde technologieën, alleen heeft dit shirt lange mouwen. Je betaalt voor deze mouwen 15 euro meer, maar het verschil met de Pro Team Long Sleeve Aero Jersey is ruim 65 euro.

Pro Team Training Long Sleeve Jersey

Het shirt dat ik mocht testen is volledig synthetisch en gemaakt van 88% polyester en 12% elastaan, wat bekend staat door de grote elastische rekbaarheid. De pasvorm voor mij is maat Large (zelf ben ik 1,88 m) en bij het aantrekken van het shirt merk je gelijk dat het goed strak zit, maar licht aanvoelt op de huid.

Met lange mouwen loop ik vaak aan tegen het probleem dat de mouwen te kort kunnen zijn, bij dit shirt is dat niet het geval en reikt het goed tot aan mijn polsen. Mede door de elastische zoom rondom de polsen blijft deze goed op zijn plek zitten en kruipt het niet omhoog. Ditzelfde geldt voor de gripper met de brede band.

Rapha

Lees ook

Twee zomersetjes van Rapha getest, strak in pak

Het shirt heeft drie achterzakken die ruim zijn om onderweg jouw benodigde spullen in mee te nemen zonder dat deze zakken gaan hangen. Wat voor mij wel direct opvalt en als een gemis wordt gezien is het feit dat er geen extra vakje is met een ritssluiting om belangrijke spulletjes in op te bergen. De duurdere Pro Team Long Sleeve Aero Jersey heeft dit wel, maar om daar nou 65 euro meer voor te betalen is mij het niet waard.

Rapha heeft ervoor gekozen om de mouwen ten opzichte van het lichaam een andere kleur te geven. Het oogt strak en ziet er goed uit. Het shirt is in vier verschillende kleursamenstellingen ontworpen: paars/donkerblauw, gebroken wit, donkergroen, zwart/grijs.

  

Conclusie
Het shirt zit goed en is perfect voor de milde weersomstandigheden tussen de seizoenen in. De mouwen zitten strak om de pols en strak om de taille en je merkt eigenlijk niet dat je het shirt aan hebt. Het enige wat ik wel mis is het vakje met ritsluiting om de belangrijke spullen in op te bergen. Het shirt kost 115 euro en dat is qua prijs nog steeds aan de hoge kant, maar voor Rapha-begrippen zeker een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Meer informatie vind je hier.

Cyclist on Col de la Colombière

Lees ook

Alles over periodisering en taperen; zo begin jij topfit aan 2021