Het was een bijzonder naar gezicht. Shirin van Anrooij kwam zondag in de wereldbekerwedstrijd in Tabor al in de eerste bocht ten val en greep direct naar haar rechterarm. Een draaiende schijfrem van een van haar collega’s had zojuist een diepe wond veroorzaakt. “Ik heb nog nooit zo’n wond gezien”, zei haar teammanager Sven Nys bij Play Sports.

Op beelden is te zien dat de gehavende Van Anrooij geschokt wegloopt en om hulp vraagt. “Ze heeft zelf de wond gezien”, zei Nys. “Het is een verschrikkelijke wond.” Shirin’s zus Lindy tegenover Omroep Zeeland: “Bij de val kwam een draaiende schijfrem in haar arm terecht, daardoor is de wond heel erg diep. Ze is heel bang geweest, omdat ze zelf de wond heeft gezien. Ze zag het vlees gewoon hangen.”

Van Anrooij werd in een ambulance afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Daar is ze gisteravond geopereerd. “Gelukkig zijn er geen pezen of spieren geraakt. Het enige dat is gebroken is mijn ringvinger”, schrijft ze op Instagram.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

“Ik zal een paar dagen in het ziekenhuis moeten blijven, maar hoop daarna weer snel naar huis te mogen. Bedankt voor alle lieve berichten. Ik weet niet hoe lang ik nodig heb om hiervan te herstellen, maar ik kom hoe dan ook terug”, sluit de wereldkampioen bij de junioren af.

Brand wint, Van Aert viert rentree

De wereldbekerwedstrijd werd gewonnen door Van Anrooij’s ploeggenote Lucinda Brand, die een dag eerder ook al de beste was in Kortrijk. Ceylin del Carmen Alvarado finishte als tweede, Denise Betsema maakte het Nederlandse podium compleet.

Bij de mannen ging de winst naar Michael Vanthourenhout. De Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal leek een dag eerder al de zege te grijpen in Kortrijk, maar als gevolg van een lekke band zag hij een comfortabele voorsprong in rook opgaan. Eli Iserbyt profiteerde en won de cross voor Lars van der Haar. Wout van Aert werd bij zijn rentree verdienstelijk derde. De Belg van Jumbo-Visma eindigde ook in Tabor als derde.

Podium Tabor 2020 vrouwen
Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand en Denise Betsema. 

Podium Tabor 2020
Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Wout van Aert.