Veel mensen gaan in de zomer op vakantie, terwijl de wereld in de herfst misschien nog wel mooier is. Misschien is het net wat minder warm en zonnig, maar vooral een actieve vakantie in de natuur is extra bijzonder als de herfstkleuren zich tonen. Dan zijn ook de meeste toeristen verdwenen en kun je veel beter in alle rust genieten van een mooie hike. We zetten een paar bestemming op een rijtje waar je in de herfst een fantastische actieve outdoor vakantie kunt hebben.

Corfu, Griekenland

Het eiland Corfu in het noorden van Griekenland is een perfecte plek voor wie op zoek is naar rust en natuur. In de herfst is temperatuur hier nog aangenaam, maar is het toeristenseizoen al voorbij. Het eiland staat vol bloemen, olijfbomen en sinaasappelgaarden en verder vind je er lieflijke dorpjes en rustige wegen. Het binnenland van het eiland is een prachtig groen gebied. In het noorden van het eiland vind je de hoogste berg van het eiland, de Pantokrator. In het zuiden vind je het Korissionmeer, dat omgeven wordt door een natuurgebied waar je tijdens een schitterende wandelen tal van vogels kunt observeren. Ook is er op het eiland de Corfu Trail, een pad van ruim 200 kilometer lang dat over oude paden van het zuiden naar het noorden van het eiland voert.

Eifel, Duitsland

De streek Eifel in Duitsland bevindt zich op slechts een paar uur rijden van Nederland. In dit heuvelachtige, beboste landschap kun je perfect wandelen of