Bryton heeft een nieuwe fietscomputer gepresenteerd. De Bryton Rider 750 heeft een aanraakscherm en de mogelijkheid om met je stem de fietscomputer opdrachten te geven. Daarnaast beschikt de Bryton Rider 750 over nog meer interessante features…

“Dit nieuwe paradepaardje van Bryton bevat een een 2,8-inch kleurentouchscreen met een verbeterde grafische gebruikersinterface (GUI), navigatie op vooraf geladen OSM-kaarten en zal het eerste Bryton-apparaat zijn met Voice Search. Ook is de Rider 750 voorzien van ANT + FE-C (Fitness Equipment Control) slimme trainerondersteuning”, schrijft Bryton in het persbericht. De batterijduur is opgeschroefd naar 20 uur. Daarnaast beschikt de fietscomputer over volledige GNSS-ondersteuning.

Via de Bryton-app is het mogelijk om virtuele tracksimulatie en virtuele krachttraining toe te voegen aan je trainingsprogramma. Daarnaast is de Bryton Rider 750 ook interessant voor mensen met een e-bike, want het is mogelijk om Shimano Steps-ondersteuning toe te voegen. Zo kun je de batterijstatus, vermogensduur en ritduur bekijken op je schermpje.

Bryton Rider 750Bryton Rider 750

Bryton Rider 750 met Color Touchscreen

Het aanraakscherm is 2,8-inch groot en bestaat net als bij bijvoorbeeld de Bryton Rider 860 uit simpele pictogrammen. Alles spreekt eigenlijk wel voor zich, zo lijkt het in eerste instantie. Heb je liever geen touchscreen? De Bryton Rider 750 beschikt ook nog gewoon over vier knoppen aan de zijkanten. Grafisch ziet de nieuwe fietscomputer er trouwens wel anders uit dan de oudere versies. Dat komt doordat de gebruikersinterface is veranderd.

Navigeren

De kaarten in de fietscomputer worden elke zes maanden bijgewerkt door Bryton, waardoor de bekendste routes up-to-date blijven. Met behulp van OpenStreetMaps (OSM) is navigeren geen probleem. Met de navigatiefunctie krijg je een gedetailleerde routebegeleiding inclusief afstands- en richtingsbegeleiding richting elke afslag. Wijk je even van de route af, dan stelt de Bryton automatisch de route aan om je weer op het juiste traject te krijgen.

Bryton Rider 750

‘Hallo, hallo’

Tot zover geen extreem grote veranderingen ten opzichte van het vorige topmodel van Bryton, de Bryton Rider 860. Let wel: daar komt nu verandering in. Op het nieuwste topmodel is het namelijk mogelijk om met je eigen stem opdrachten te geven. Handig als onder slechte weersomstandigheden het scherm even niet zo snel reageert als normaal, of wanneer je gewoon geen zin hebt om de knopjes in te drukken. Bij de Bryton Rider 860 reageerde het scherm namelijk niet altijd ‘direct’ op je handelingen en dat kan behoorlijk irritant zijn. Door de stemgestuurde bediening komt daar verandering in. “De spraakgestuurde zoekfuncties zijn beschikbaar in meer dan 100 talen en bieden een snellere, intuïtievere en handigere manier om POI’s en andere locaties te vinden.”

Bryton Rider 750

Binnen trainen? Geen probleem
Vooral nu het buiten kouder wordt en binnenfietsen aantrekkelijker dan ooit is, is het handig om een fietscomputer te hebben met slimme trainer-ondersteuning. De Bryton Rider 750 beschikt over ANT+ en FE-C, waardoor het eenvoudig wordt om het weerstandsniveau van de fietstrainer via je computerscherm aan te passen. Via de Bryton app is het ook mogelijk om trainingen te creëren.

Bryton Rider 750

Wat kost het?
De Bryton Rider 750 is er in twee bundels. Het basispakket met daarin een Sport Mount haal je voor €249,95 in huis (Bryton Rider 750E), terwijl het geavanceerde pakket (Bryton Rider 750T) met Smart Cadence, Speed en Heart Rate Sensor €319,95 kost. Zet het maar op je lijstje voor kerst, je weet immers nooit…
bryton-rider-750
Dit zit er in een standaardpakket, naast de Bryton Rider 750 uiteraard.