Wahoo komt met iets nieuws: een multisporthorloge. Alles wat Wahoo de afgelopen jaren geleerd heeft over de Element-fietscomputers zit in de gloednieuwe Wahoo ELEMNT RIVAL GPS, een horloge waardoor triatleten en hardlopers nu hetzelfde gebruikersgemak kunnen ervaren waar fietsers al sinds 2016 over beschikken.

Klinkt allemaal goed, maar wat is er anders aan de Elemnt Rival ten opzichte van al bestaande multisporthorloges? “De uitdaging bij het ontwerpen van het horloge was om prestaties met looks te verenigen. Dit is een stijlvol, kwalitatief hoogwaardig multi-sporthorloge dat de keuze zou moeten zijn van elke atleet die op zoek is naar een lichtgewicht GPS-horloge met een lange batterijduur die het zelfs tijdens de langste wedstrijden volhoudt”, zegt Chip Hawkins, oprichter van Wahoo.

Wahoo Elemnt Rival

Interessant voor triatleten is de manier waarop het horloge racedata registreert tijdens een activiteit, denk bijvoorbeeld aan een run-bike-run of triathlon waarbij je van onderdeel moet wisselen en dus ook van activiteit moet switchen. De gepatenteerde Touchless Transition technologie stelt gebruikers in staat om zonder handleiding over te gaan van bijvoorbeeld hardlopen naar zwemmen.

Lees ook

Getest: Wahoo Elemnt Bolt

Een nadeel van het dragen van een horloge tijdens een fietsactiviteit is natuurlijk het aflezen van de gegevens, maar ook daar heeft Wahoo iets op gevonden. Rival’s Handover modus stelt het apparaat in staat om via het horloge automatisch de racegegevens over te zetten op de fietscomputer. Zo kun je dus rijdend gewoon je gegevens aflezen, al heb je daar wel een fietscomputer voor nodig.

Wahoo Elemnt Rival

Waar beschikt de Elemnt Rival nog meer over? De Rival heeft een keramische ring voor betere GPS-ontvangst en een omgevingslichtsensor die de achtergrondverlichting automatisch aanpast. De batterij gaat 14 dagen mee in horloge-stand en 24 uur als GPS volledig gebruikt wordt. Ook barometrische hoogtemeter, een optische hartslagsensor en live-tracking ontbreken niet. “De Rival houdt alle standaard ren-, fiets- en zwemmetingen bij en kan ook geavanceerde loop dynamiek bijhouden wanneer deze wordt gekoppeld aan de Wahoo TICKRx hartslagmonitor”, schrijft Wahoo. Daarna kunnen alle activiteiten via de companion app worden geüpload naar onder andere Strava.

Vanaf 1 december zal de Elemnt Rival voor een adviesprijs van €379,99 verkrijgbaar zijn.

Lees ook

Review: Wahoo Elemnt Roam

Wahoo Elemnt Rival
Wahoo Elemnt Rival